Doliu în România! S-a stins din viaţă o legendă a echipei. Anunţul trist tocmai a fost făcut

Tragedia momentului în România! S-a stins din viaţă o legendă a echipei. Anunţul trist tocmai a fost făcut.

Octavian Udrişte, preşedinte al secţiei de rugby din cadrul CS Rapid timp de trei decenii, a decedat la vârsta de 88 de ani.

Tragedia momentului în România. S-a stins din viaţă o legendă

Fostul președinte al secţiei de rugby din cadrul CS Rapid, Octavian Udrişte, a murit la vârsta de 88 de ani. CS Rapid a transmis condoleanţe familiei lui Octavian Udrişte, care pe 18 aprilie 2024 ar fi împlinit 89 de ani.

„Luni seară ne-a părăsit inginerul Octavian Udrişte, o minte luminată, specialist în domeniul feroviar, cunoscut drept ‘părintele metroului bucureştean’. Pentru merite deosebite avute în construirea şi dezvoltarea metroului, Metrorex anunţa în toamna anului trecut că staţia Timpuri Noi va fi redenumită şi va primi numele lui Octavian Udrişte.

Pe lângă dezvoltarea metroului bucureştean, Octavian Udrişte a fost 30 de ani preşedinte al secţiei de rugby a CS Rapid. A venit la Rapid în 1965 şi a condus secţia de rugby până în 1995. A sprijinit apariţia clubului Locomotiva, cea mai prolifică pepinieră a rugbyului românesc, proiect gândit de Vasile ‘Mao’ Constantin.

Sub conducerea lui Octavian Udrişte au apărut o puzderie de echipe de rugby pe lângă diferite entităţi aflate în subordinea Ministerului Transporturilor. A existat chiar un campionat al liceelor şi şcolilor profesionale cu profil feroviar”, se menţionează pe site-ul citat.

Octavian Udrişte declara  într-un interviu acordat în luna septembrie a anului trecut că regretă decăderea rugby-ului în cadrul CS Rapid.

„Azi, rugby-ul a decăzut mult, din păcate. Cândva era un sport cu care ne fuduleam. Decăderea asta e legată de politica total greşită care se duce în şcoli în raport cu sportul”, spunea Udrişte,

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed