‘Tartan Army’, spectacol total în Germania! Suporterii scoțieni au luat cu asalt străzile din Munchen înaintea primului meci de la EURO 2024 / Video

Azi începe Campionatul European. Primul meci este Germania – Scoția, programat de la ora 22.00 la Munchen, pe Allianz Arena. Galeria legendară a oaspeţilor a făcut spectacol pe străzi.

Suporterii scoțieni au luat cu asalt străzile din Munchen. Presa internațională anunță că peste 200.000 de fani ar fi ajuns în Germania, asta chiar dacă doar 10.000 vor intra pe stadioane.

Suporterii scoțieni au luat cu asalt străzile din Munchen

Înaintea meciului de deschidere de la EURO 2024 a fost spectacol pe străzi. Scoțienii i-au lăsat pe toți mască. Au cântat, au dansat și s-au înghesuit în pub-uri.

Acesta este primul turneu la care participă naționala țării lor în afara Marii Britanii din 1998 încoace. Suporterii scoțieni s-au adunat din toată lumea, anunță presa internațională. Au venit din Canada, China sau Australia. Cei mai mulți au purtat tradiționalul kilt.

Până și nemții au rămas impresionați de spectacolul oferit de Tartan Army.

“Este o nebunie. Parcă suntem în Scoția. În Edinburgh sau Glasgow. Am auzit doarr cântec scoțiene, cimpoaie. Parcă suntem în orașul greșit, nu în Munchen.”

De partea cealaltă, ieri, nemții s-au distrat și ei cum au știut mai bine.

Germania – Scoția, primul meci de la EURO 2024

Scoția face parte din Grupa A alături de Germania, Ungaria şi Elveţia. Nemții speră să facă o figuă frumoasă pe teren propriu. Cel mai probabil, jucătorii lui Julian Nagelsmann se gândesc la titlu.

Germania are în palmares trei titluri de campioană europeană ( 1972, 1980 şi 1996). De partea cealaltă, Scoția a participat la trei ediții, (1992, 1996 şi 2020), dar nu a trecut de faza grupelor.

Cele două echipe s-au întâlnit de 17 ori. Scorul este de 8 la 4 în favoarea nemților. 5 meciuri s-au încheiat la egalitate. Ultima oară s-au întâlnit în preliminariile EURO 2016, atunci când Germania se impunea la Glasgow cu 2-1. La Campionatul European s-au întâlnit în 1992, când nemții au câștigat 2-0.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed