Suma uriaşă pe care a câştigat-o Gigi Becali! Dezvăluiri de ultimă oră despre cei de la FCSB, În joc e o sumă uriaşă

Gigi Becali câștigă o sumă uriașă datorită faptului că FCSB-ul este capioana României și va juca în Liga Campionilor. Dezvăluiri de ultimă oră despre ce trebuie să facă mai exact roș-albaștrii pentru a intra în posesia banilor.

După victoria de sâmbătă seara cu Farul, scor 2-1, FCSB a devenit campioana României, din punct de vedere matematic, însă nu a fost încă încoronată.

Suma uriaşă pe care a câştigat-o Gigi Becali!

Dacă până acum se știa cine va juca în Liga Campionilor, acum acum nu mai este nici o îndoială că FCSB-ul o va face.

Roș-albaștrii lui Gigi Becali se pregătesc de preliminarile UEFA Champions League, iar pentru că a terminat sezonul pe primul loc, are garantată suma de 2,64 de milioane de euro. Banii sunt plătiți din drepturile TV ale Superligii.

Pentru preliminariile din cele trei competiții, se pun la bătaie 132 de milioane de euro, asta după ce UEFA a modificat modalitatea de plată.

Pentru fiecare fază eliminatorie, fiecare club va încasa 175 de mii de euro, dar și o sumă după eliminare, iar cu cât echipa rezistă mai mult în competiție, cu atât suma pe care o va câștiga este mai mare.

Cert este că toate cluburile ajung în Conference League, după care în funcție de când sunt eliminate, for primii următorii bani: 150.000 de euro, eliminarea din primul tur, 350.000 de euro, eliminarea din turul 2, echipele eliminate din turul 3 vor primi 550.000 de euro, play-off va primi 750.000 de euro, iar cele eliminate în grupe vor încasa 3,17 milioane

Suma exactă pe care FCSB o va încasa

Astfel că, în cazul în care FCSB-ul este eliminată încă din primul tur al preliminarilor Champions League, va merge automat în turul doi al preliminariilor Conference League.

Pentru că a jucat o rundă în UEFA Champions League, va încasa 175.000 de euro, iar pentru că va juca în turul 2 din Conference, va mai încă 350.000 de euro.

785.000 de euro este suma minimă pe care un club o poate câștiga de la UEFA. 175.000 de euro pentru turul 1 din UCL, 350.000 de euro pentru turul 2 în Conference League și 260.000 de euro drept bonus pentru campioanele care nu merg în grupele niciunei competiții. Mau mult de atât, la această sumă se va mai adăuga și banii din bilete și drepturi TV.

Trebuie știut și faptul că, în cazul în care FCSB se califică în grupa Champions League nu va încasa banii din rundele preliminare, ci va primi direct suma pentru accederea în grupă, 18,62 milioane de euro.

Dacă este eliminată în play-off-ul Champions League, va primi 4,29 milioane pentru accederea în play-off și 4,31 pentru calificarea în grupele Europa League.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed