Suflu nou în gimnastica românească! Un olandez vrea să ne ducă la mondiale

Antrenorul Gerard Speerstra colaborează cu lotul masculin de gimnastică al României, care are obiective foarte importante de atins anul acesta.

„Am amintiri. Urzică, Suciu, Koczi, Drăgulescu. Cunosc nivelul gimnasticii românești. Este unul foarte bun”, povestește antrenorul olandez de la lotul național masculin de gimnastică.

Pentru gimnaști, colaborarea cu olandezul aduce multe plusuri. „E super de treabă, ne învață lucruri bune, sunt chiar mulțumit. A adus multe elemente tehnice la unele aparate. E deschis la orice”, mărturisește Răzvan Marc, component al lotului național.

„A adus o mentalitate nouă, tehnici de antrenament un pic diferite față de ce făceam noi”, explică și antrenorul Marius Berbecar.

Obiectivul pe care îl are fostul antrenor al campionului olimpic și mondial Epke Zonderland e clar: să califice România la Mondiale. Pentru asta și-a pus amprenta asupra programului de pregătire.

„Am schimbat puțin programul, am introdus câteva exerciții în antrenamentul de forță, câteva elemente, am vorbit despre băieți, despre starea lor mentală”, spune Gerard Speerstra.

Chiar de la începutul colaborării cu noul tehnician, românii au avut parte de o experiență inedită.

„A fost o experiență nouă. Am avut un antrenament cu public, o sesiune de autografe, copiii veneau cu pozele noastre și noi urma să dăm autografe și să facem poze. Cei de acolo ne-au făcut o surpriză frumoasă, ne-au dus la bowling. Ne-a bătut domn profesor pe toți. Ne-a umilit oarecum”, povestește Răzvan Marc.

„Foarte mulți copii mici au venit să-i vadă pe băieți, după care au stat cu ei la poze, la autografe, a fost frumos”, spune și Marius Berbecar.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Rafa Nadal abandonează Wimbledon 2022?! Anunţ teribil al legendarului jucător: ‘Sunt îngrijorat’ / Video

Rafa Nadal abandonează Wimbledon 2022?! Anunţ teribil al legendarului...

De ce a lipsit Florinel Coman de la amicala dintre FCSB cu CS Mioveni: motivul este surprinzător

FCSB a câștigat al treilea meci din perioada de pregătire...

Conflict pe banca PSG! Lionel Messi si Kylian Mbappe, opinii diferite despre un coechipier

Viitorul lui Neymar (30 de ani) la PSG este incert în momentul de...

Parteneri
Recomandari