Șoc în fotbalul mondial: David Beckham vrea să cumpere Manchester United

David Beckham, fosta legendă a ”diavolilor roșii” vrea să se implice în discuțiile despre cumpărarea clubului Manchester United.

Familia Glazer a lăsat să se înțeleagă că ar dori să vândă clubul Manchester United și sunt dispuși să asculte oferte.

David Beckham, susținut de un consorțiu uriaș

Cel mai bogat om din Marea Britanie, sir Jim Ratcliffe, și-a manifestat deja interesul pentru achiziționarea clubului Manchester United.

Și, potrivit Financial Times, Ratcliffe vrea să îl aducă alături de el pe David Beckham, ca un vector de imagine și viitor conducător al clubului.

Beckham, care se mândrește cu o avere netă de aproximativ 370 de milioane de lire sterline, nu și-ar putea permite o preluare pe cont propriu, dar poate constitui un important atu de imagine.

În calitate de legendă a lui Manchester United, cuvântul lui Beckham ar avea mare greutate, dacă ar susține o anumită ofertă.

El a petrecut aproape un deceniu pe Old Trafford, câștigând șase titluri de campion în Premier League, două Cupe ale Angliei și Liga Campionilor.

Beckham a marcat 85 de goluri și a dat 109 pase de gol, în 388 de meciuri sub comanda lui Sir Alex Ferguson.

În cele din urmă a plecat la Real Madrid în 2003, dar a rămas o legendă pentru Mancheter United.

Familia Glazer vrea să vândă

Proprietarii clubului Manchester United, familia Glazer din Statele Unite, au anunţat că „explorează alternative strategice”.

Ei iau în considerare inclusiv vânzarea clubului, o decizie care vine după ani de proteste din partea fanilor împotriva proprietăţii lor, dar şi după scandalul Cristiano Ronaldo, informează BBC.

Americanii au cumpărat echipa de pe Old Trafford pentru 790 de milioane de lire sterline (1,34 miliarde de dolari) în 2005, informează News.ro.

Într-o declaraţie a clubului se arată că board-ul va „lua în considerare toate alternativele strategice, inclusiv noi investiţii în club, o vânzare sau alte tranzacţii care implică compania”.

Procesul „va include o evaluare a mai multor iniţiative de consolidare a clubului, inclusiv reamenajarea stadionului şi a infrastructurii şi extinderea operaţiunilor comerciale ale clubului la scară globală” pentru a spori „succesul pe termen lung al echipelor masculine, feminine şi al academiei clubului şi pentru a aduce beneficii fanilor şi altor părţi interesate”.

 

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari