Situație extrem de ciudată în grupa României: decizia UEFA ar genera mari probleme naționalei lui Edi Iordănescu

Naționala României a trecut de naționala Belarusului (2-1) și este la egalitate de puncte cu Elveția, în grupa de calificare pentru Euro2024.

România a câștigat meciurile considerate mai facile, dar greul de abia acum începe pentru naționala lui Edi Iordănescu.

Excluderea Belarusului ar genera mai probleme

După primele două meciuri, Elveția și România par favoritele la primele două poziții în grupă. Primele două locuri asigură calificarea directă la Euro2024.

Tot după primele două meciuri, ar părea că Israel și Kovoso ar fi echipele care sunt pretendente la primele două locuri.

Israel și Kosovo nu au început prea bine preliminariile, astfel că meciurile cu România se vor dovedi decisive. Dacă naționala noastră se impune în meciurile directe, atunci calificarea este asigurată.

O decizie este așteptată din partea celor de la UEFA, în ceea ce privește Belarusul. UEFA ar urmări să excludă Belarusul din premiliminariile Euro, din cauza războiului din Ucraina.

În aceste condiții, grupa României ar deveni o grupă de doar 5 echipe și naționala lui Iordănescu ar avea doar meciuri cu adversarii direcți.

O excludere a Belarusului ar dezavantaja România pentru că naționala noastră a câștigat deja meciul tur. În aceste condiții, Edi Iordănescu putea să aibă și șansa ca Belarusul să mai încurce pe Israel sau Kosovo.

Fără Belarus, România va mai avea un singur adversar ”facil”, în returul cu Andora.

UEFA va stabili decizia luată în cazul Belarusului la următoarea ședință de Comitet Executiv, care va avea loc pe 4 aprilie.

Grupa calificare Romania
Sursa FOTO: Flashscore.ro

Ce urmează pentru România

Pentru România urmează două meciuri în deplasare cu Kosovo și Elveția. Ulterior, naționala României va avea două meciuri acasă cu Israel și Kovoso.

Plecând de la premisa că Elveția este marea favorită a grupei, România își va juca șansa în meciurile directe cu Israel și Kosovo.

Ultimul meci al preliminariilor va fi România vs Elveția, dar până atunci situația în grupă ar putea fi deja tranșată.

În funcție de jocul rezultatelor, meciul dintre România și Elveția s-ar putea dovedi ”finala” grupei.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

# Echipă MJ V E Î GM GP DG P

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari