Simona Halep, dată de gol! Darren Cahill a făcut dezvăluiri incredibile despre sportiva noastră. Nimeni nu ştia aceste lucruri.
Antrenorul australian a vorbit despre colaborarea sa cu jucătoarea din Constanța, de la care Darren Cahill a recunoscut că a avut lucruri de învățat.
Simona Halep, dată de gol
Cahill a povestit cum a cunoscut-o pe Simona Halep, dar și cum a decurs colaborarea lor. Antrenorul a pregătit-o pe româncă timp de 6 ani, începând din 2016.
„M-a întrebat dacă pot să o antrenez full-time, din 2016. Perioada în care am fost antrenorul Simonei Halep a fost uimitoare. M-a învățat mai multe despre antrenorat, despre gestionarea jucătorului, mai multe despre partea emoțională a tenisului.
M-a învățat cum să mă comport cu un sportiv. Nu doar între linii și când vine vorba despre strategie, ci mai degrabă cum să o pregătesc din punct de vedere emoțional.
Era deja o jucătoare grozavă de tenis când ne-am întâlnit. Era în top 5 mondial, dar ce i-a lipsit puțin a fost sentimentul de apartenență la scena strălucitoare a tenisului, alături de cele mai mari jucătoare.
Au fost suișuri și coborâșuri. Dar să muncesc cu ea m-a învățat o grămadă de lucruri despre cum să extragi potențialul maxim dintr-un sportiv.
Mi-a devenit prietenă dragă, cu timpul. Este ca un membru al familiei și îmi frânge inima să o văd în starea actuală”, a afirmat Darren Cahill, într-un interviu acordat în podcast-ul Advantage Connors.
Darren Cahill: „E o femeie uimitoare”
Tehnicianul australian a spus că îi poartă un deosebit respect Simonei Halep, Cahill afirmând și că rememorează cu bucurie perioada în care a antrenat-o pe româncă.
„Nu voi uita niciodată timpul în care am lucrat cu ea. Cel mai răvășitor moment a fost finala Roland Garros 2017, când a condus cu set, 3-0 și a ratat mingi de a se desprinde la 4-0.
Cum a revenit anul viitor, putem vorbi o viață întreagă despre revenirea ei, din următoarele 12 luni. A fost condusă cu set și break de Sloane Stephens, în finala Roland Garros 2018, dar a muncit din greu și a reușit.
E o femeie uimitoare. E un simbol în România, o țară de 20 de milioane unde toată lumea o idolatriza… s-a simțit presiunea unui titlu de mare șlem, care să o descătușeze. Am doar respect pentru ea. Îmi amintesc cu bucurie de fiecare moment petrecut cu ea,” a mai spus Darren Cahill, potrivit sursei citate anterior.