Scapă Simona Halep de suspendare?! Dezvăluire fabuloasă în plin scandal: ‘A făcut un pas uriaș’

Simona Halep a fost suspendată provizoriu în luna octombrie după ce a fost depistată pozitiv la un control anti doping la US Open. De atunci, jucătoarea de tenis încearcă să-și dovedească nevinovăția.

Constănțeanca trebuie să demonstreze că Roxadustatul a ajuns accidental în corpul său și că nu a avut nicio clipă intenția de a se dopa.

Jurnaliștii spanioli cred că românca va reuși să scape de toate acuzațiile.

„Simona Halep a făcut un pas uriaș pentru a-și demonstra nevinovăția. Românca este aproape să aibă suspendarea de patru ani redusă sau chiar ridicată după ce a oferit dovezi decisive. Românca și echipa ei medicală și juridică au lucrat conștiincios în ultimele luni. O legendă a tenisului ca ea nu vrea să-și încheie cariera cu această pată pe CV și are deplină încredere că își poate dovedi nevinovăția. Ea este pe drumul cel bun”, au scris cei de la Punto de Break.

Simona Halep, despre cum a ajuns substanța interzisă în corpul ei

Cristian Jura, judecător la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv, a vorbit despre situația Simonei Halep.

„Se pare că s-a identificat modalitatea prin care Roxadustat-ul a pătruns în organismul sportivei, și anume prin ingerarea unui supliment alimentar contaminat.

Produsul contaminat este un produs care conține o substanță interzisă care nu este precizată pe eticheta produsului sau în informațiile accesibile printr-un demers rezonabil de căutare pe internet.

Sportiva se află, în continuare, în acest moment între ridicarea suspendării, respectiv eliminarea oricăror sancțiuni și suspendarea de 4 ani din activitatea sportivă.

Așa cum afirmam și cu altă ocazie suspendarea poate fi redusă sau chiar anulată dacă sunt întrunite cumulativ cele două condiții prevăzute de Codul Mondial Anti-Doping.”, a spus Jura, conform Prosport.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari