Scapă Simona Halep de suspendare?! Detaliul uluitor care a ieşit la iveală. Scandalul dopajului, în aer

Scapă Simona Halep de suspendare?! Detaliul uluitor care a ieşit la iveală abia acum. Scandalul dopajului este în aer. Cei de la Agenția de Integritate a Tenisului vin cu o nouă pistă în acest caz.

Simona Halep a fost depistată pozitivă după primul tur de la US Open 2022. A fost suspendată temporar şi urmează să fie judecată.

Scapă Simona Halep de suspendare?!

Acum ies la iveală noi amănunte incredibile în cazul Simonei Halep. Cei de la Agenţia de Integritate a tenisului nu exclud contaminarea mâncării accidental pe timpul turneului. Totul s-ar fi întâmplat la restaurantul jucătorilor sau la hotel.

Agenţii au trimis jucătorilor o informare-alertă prin care le cereau să evite consumarea anumitor produse din carne. „Contaminarea cărnii este rară, dar se întâmplă. Pentru turneele organizate în America de Sud și Centrală, îi sfătuim pe jucători să încerce să găsească alte surse de proteine. Dar dacă mănâncă carne, să consume același tip de preparat ca și alți jucători și să păstreze chitanțele și să facă fotografii cu sortimentul respectiv”, a spus Nicole Sapstead, director senior ITIA, conform prosport.ro.

Avocații specializați de la Sport Resolutions ies la rampă. „Şansa este destul de redusă ca, prin contaminare în mâncare, alta decât intenționată, să se fi putut regăsi o asemenea cantitate cât a fost identificată în proba de urină a Simonei. Singura variantă ar rămâne o contaminare intenționată, pentru a echivala o cantitate suficientă care să fie conformă câtimii din testul doping pozitiv al lui Halep!”, spun aceştia, conform sursei citate.

„Steroizii pot fi uneori folosiți pentru a accelera creșterea bovinelor și a altor animale crescute pentru carne în anumite țări, care, dacă sunt consumate, pot apărea în testele anti-doping” este comunicatul recomandat sportivilor de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului.

“În unele cazuri, conform regulilor Agenției Mondiale Anti-Doping, acest lucru poate duce la o suspendare provizorie obligatorie în timp ce chestiunea este investigată. Tenismanii sunt îndemnați să înțeleagă riscurile consumului de carne în aceste regiuni în timpul turneelor ​​și, eventual, să caute alte surse de proteine ​​acolo unde este posibil”, mai spune forul.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari