Scandalul `One Love` ia o amploare uriașă: o națională de la Mondial anunță că se va retrage

Scandalul banderolelor cu mesajul ”One Love” capătă o amploare nebănuită la Campionatul Mondial, iar FIFA este luată în colimator.

Cei de la FIFA au interzis afișarea acestui mesaj în Qatar, instruind arbitrii să acorde cartonaș galben căpitanilor care poartă această banderolă.

Danemarca vrea să se retragă din FIFA

Președintele federației daneze de fotbal, Jesper Moller, a explicat că Danemarca va discuta cu restul țărilor nordice pentru o retragere din FIFA.

„Nu este o decizie care a fost luată acum. Am avut clară această idee de mult. Am discutat despre asta în regiunea nordică din august. Ne-am regândit la ea acum.
Îmi imaginez că se pot ivi tot felul de provocări dacă Danemarca va merge individual. Trebuie să ne gândim la cum să ne restabilim încrederea în FIFA.
Trebuie să evaluăm ce s-a întâmplat și apoi trebuie să creăm o strategie, cu colegii noștri nordici”, a spus și președintele DBU, Jesper Moller, citat de As.com.

Infantino pierde susținerea

Moller a explicat că Federația pe care o conduce nu-l va vota sub nicio formă pe Gianni Infantino, pentru un nou mandat în fruntea FIFA.
„Există un singur candidat și va trebui să vedem dacă nu va mai fi un candidat, mai este timp, dar Danemarca nu îl va susține pe actualul președinte. Această situație este extraordinară. Nu sunt doar dezamăgit, sunt supărat.
Acesta este al șaptelea meu turneu final, iar ca jucătorii să fie expuși la acest lucru este complet inacceptabil. Trebuie să răspundem la asta”, a spus Moller.

Anglia și Germania protestează

În Germania, politicienii au transmis că naționala de fotbal trebuie să se retragă de la acest turneu final, fără nicio ezitare, indiferent de consecințe. Inclusiv presa a avut un mesaj extrem de dur.
De asemenea, ministrul de Interne al Germaniei, Nancy Faeser, a ținut să se afișeze cu banderola ”One Love” pe braț.

Și englezii au renunțat la acea banderolă în ultimul moment. În caz contrar, căpitanii de echipă care ar purta-o ar primi cartonaș galben chiar din primul minut.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari