Scandalul momentului la Cupa Mondială 2022! Ar putea pierde totul. Intervenție în forţă a FIFA / Foto

Este scandalul momentului la Cupa Mondială. Sârbii ar putea părăsi competiția pe ușa din spate după un gest făcut în vestiar înaintea meciului cu Brazilia. Jucătorii au atârnat în vestiar un steag cu teritoriul țării care cuprindea și Kosovo și Metohija.

„Nu vă predați”, a fost mesajul scris pe steag.

Kosovo și-a declarat independența în 2008 și a fost recunoscută de 101 state, dar încă are probleme cu teritoriul. Spania, Slovacia, Cipru, România și Grecia nu au recunoscut provincia Kosovo.

Sârbii ar putea fi aspru sancționați

Prin gestul lor, jucătorii lui Dragan Stojkovici au încălcat obligația de a respecta fair-play-ul. Mesajul a fost văzut și de Hajrullah Ceku, ministrul Sportului din Kosovo. Acesta a luat foc și s-a adresat oficialilor FIFA

„Este rușinos. Sunt mesaje de ură, xenofobe și genocide. Ne așteptăm la reacții ferme din partea forului mondial la care suntem membri”, a transmis Hajrullah Ceku.

FIFA a deschis sâmbătă o anchetă, iar rezultatele vor fi anunțate în curând. Jurnaliștii de la L’Equipe scriu că sârbii riscă să joace un meci fără spectatori sau chiar să părăsească competiția din Qatar.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari