Un nou scandal bubuie în jurul unui jucător cu origini africane, care este acuzat că și-a falsificat vârsta și alte acte.
Youssoufa Moukoko, jucătorul celor de la Borussia Dortmund și al naționalei Germaniei, este în mijlocul unui scandal uriaș.
Moukoko, cu 4 ani mai în vârstă
Jurnaliștii de la Bunte au publicat un certificat de naștere conform căruia Moukoko s-ar fi născut pe 19 iulie 2000. Conform documentului, Moukoko ar avea 22 de ani și nu 18 așa cum pretinde.
Documentul poartă numărul 4621/2000 și a fost emis în Yaoundé, capitala Camerunului, pe numele „Youssoufa Mohamadou”. Se pare că nemții au găsit documentul în timp ce investigau CV-ul lui Moukoko, informează Eurosport.
Aceeași anchetă dezvăluie că, în realitate, părinții lui Moukoko ar putea fi alții. În documentul publicat de Bunte, un anume Ousman Mohamadou (șofer de taxi) și o anume Youssoufa Harira (casnică) sunt enumerați ca părinți ai copilului.
În fața instanței, Joseph Moukoko, care locuiește cu Youssoufa în Germania, a asigurat că el este tatăl biologic al atacantului lui BVB.
Acum, problema se pune și altfel. Moukoko a debutat în naționala Germaniei, dar jurnaliștii se întreabă dacă avea dreptul. Fără origini germane, fotbalistului i-ar fi fost greu să obțină cetățenia.
Moukoko are 6 meciuri pentru Germania U21 și 2 meciuri pentru naționala mare a Germaniei.
Jucătorul lui Dortmund are documente oficiale, emise de autoritățile germane în 2016, care stabilesc data nașterii sale drept 20 noiembrie 2004.
Avocatul lui Moukoko a declarat pentru Bild că „toate documentele oficiale pe care le avem, emise de autorități atât din Camerun, cât și din Germania, confirmă data nașterii în 2004”.
Au vrut să blocheze ancheta
Cei de la Borussia Dortmund au încercat să blocheze ancheta jurnaliștilor, dar judecătorii au considerat informațiile relevante pentru opinia publică.
Tribunalul Regional din Frankfurt a decis că „în principiu, este permisă raportarea îndoielilor cu privire la vârsta și originea reală a fotbalistului profesionist care face obiectul plângerii”. Măsura a fost justficiată prin „interesul public pentru caz și, de asemenea, prin existența unor dovezi suficiente”.