Scandal – LaLiga depune plângere împotriva PSG în cazul Mbappe și îl acuză pe președintele Nasser Al-Khelaifi: reprezintă un pericol pentru fotbalul european

LaLiga, forul de conducere al fotbalului profesionist din Spania, a anunţat sâmbătă, într-un comunicat, că va depune o „plângere” împotriva clubului Paris Saint-Germain în legătură cu transferul eşuat al lui Kylian Mbappe la Real Madrid pentru a „apăra ecosistemul economic al fotbalului european”, anunță news.ro.

În comunicatul său, LaLiga a afirmat că preşedintele PSG, Nasser Al-Khelaifi, „reprezintă un pericol pentru fotbalul european” prin comportamentul său şi că va depune o plângere „la UEFA, la autorităţile administrative şi fiscale franceze şi la organismele competente ale Uniunii Europene”.

„Este scandalos că un club precum PSG, care în sezonul trecut a raportat pierderi de peste 220 de milioane de euro, după ce în sezoanele anterioare a acumulat pierderi de peste 700 de milioane de euro (în timp ce raporta venituri din sponsorizări cu o evaluare îndoielnică), cu o echipă care costă în jur de 650 de milioane pentru acest sezon, poate încheia un astfel de acord, în timp ce cluburile care şi-ar putea permite angajarea jucătorului fără să-şi vadă compromisă masa salarială rămân fără posibilitatea de a-l putea transfera. În trecut, LaLiga a depus plângere la UEFA pentru nerespectarea fair-play-ului financiar de către PSG. Aceste plângeri au avut succes şi UEFA a sancţionat clubul, în timp ce Tribunalul de Artbitraj Sportiv (TAS), printr-o decizie bizară, a anulat sancţiunile. La Liga şi multe instituţii europene de fotbal au avut speranţa că preşedintele PSG, Nasser Al-Khelaifi, după ce a intrat în organismele de conducere ale fotbalului european, cum ar fi Comitetul Executiv al UEFA şi preşedinţia Asociaţiei Europene a Cluburilor (ECA), se va abţine de la aceste practici, ştiind că acestea provoacă daune grave, dar s-a întâmplat contrariul. PSG îşi asumă o investiţie imposibilă, având în vedere că are o factură salarială inacceptabilă şi pierderi financiare mari în sezoanele anterioare. Aceasta încalcă normele actuale ale UEFA şi ale controlului economic francez. Acest comportament demonstrează încă o dată că echipele deţinute de state nu respectă şi nu vor să respecte regulile unui sector atât de important precum cel al fotbalului. Aceste reguli sunt esenţiale pentru a proteja şi susţine sute de mii de locuri de muncă. Acest tip de comportament condus de Al-Khelaifi, preşedinte al PSG, membru al Comitetului Executiv al UEFA şi preşedinte al ECA, pune în pericol fotbalul european la acelaşi nivel ca Superliga europeană”, a precizat LaLiga.

Clubul Paris Saint-Germain a anunţat, sâmbătă, că fotbalistul Kylian Mbappe şi-a prelungit contractul, noul acord fiind valabil până în 30 iunie 2025.

Existau semne de întrebare cu privire la viitorul francezului, jucătorul fiind dorit şi de un alt mare club, Real Madrid.

“Sunt foarte fericit. Am convingerea că aici pot continua să cresc într-o echipă care oferă toate mijloacele pentru a performa la cel mai înalt nivel. Sunt fericit şi că pot juca în continuare în Franţa, ţara în care m-am născut, am crescut şi m-am dezvoltat”, a declarat fotbalistul.

Păstrarea internaţionalului francez la PSG s-ar fi făcut cu un efor financiar uriaş. Potrivit presei internaţionale, jucătorul ar fi primit 150 de milioane de euro la semnătură şi va avea un saalriu anulat de 50 de milioane de euro. Sky Sports notează că în acord vor fi incluse concesii privind drepturile de imagine şi bonusuri pentru goluri, distincţii precum Balonul de Aur şi succese în Liga Campionilor.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Rafa Nadal abandonează Wimbledon 2022?! Anunţ teribil al legendarului jucător: ‘Sunt îngrijorat’ / Video

Rafa Nadal abandonează Wimbledon 2022?! Anunţ teribil al legendarului...

De ce a lipsit Florinel Coman de la amicala dintre FCSB cu CS Mioveni: motivul este surprinzător

FCSB a câștigat al treilea meci din perioada de pregătire...

Conflict pe banca PSG! Lionel Messi si Kylian Mbappe, opinii diferite despre un coechipier

Viitorul lui Neymar (30 de ani) la PSG este incert în momentul de...

Parteneri
Recomandari