S-a aflat de ce Țiriac și-a luat mâna de pe Simona Halep și i-a atacat echipa! Magnatul către sportivă: `Ăștia te vor îngropa!`

Zilele trecute, fostul mare jucător de tenis Ion Țiriac, în prezent cel mai bogat român, om cu experiențe colosală în manageriat sportivi, a lansat un atac fără menajamente către echipa Simonei Halep.

De la colaboratorii ei apropiați, antrenorul Patrick Mouratoglou și ceilalți, și până la avocații care îi pregătesc apărarea în cazul de dopaj, n-a scăpat unul de tirul lui Țiriac.

Ce s-a întâmplat însă în culise, înainte ca miliardarul să atace? Playsport.ro vine cu o variantă-șoc. Țiriac s-a oferit să o ajute pe Simona Halep, cerându-i să accepte pentru proces specialiștii recomandați de el, care au reprezentat de-a lungul timpului pe toți jucătorii manageriați de el.

Halep l-a supărat pe Țiriac!

Halep a refuzat și și-a ales singură echipa, iar omul de afaceri ar fi avertizat-o că ”o vor îngropa!”. De atunci, Țiriac s-a retras și și-a luat practic mâna de pe Simona, dar nu s-a putut abține să nu își spună public părerea despre situația în care a ajuns și în care se află acum fostul lider WTA.

„Simona este o doamnă de 30-31 de ani care a fost de sute de ori controlată şi e controlată înaintea unui turneu în care a şi pierdut în primul tur. Ea a făcut un gest… A spus: „Nu-mi atingeţi echipa”. Cum să nu-ţi atingă nimeni echipa când tu habar nu ai ce mănânci? Ce bei când te antrenezi? Ăia au responsabilitatea. Eu îmi aduc aminte la Sydney că antrenorii schimbau farfuriile cu sportivii.

Asta ca nu cumva… (n.r. – să le fie contaminată mâncarea voit). Şi ne aducem aminte de Nurofen. Însă lucrurile astea se pot întâmpla. E absolut justă legea. Ori le dai drumul tuturor să facă ce vor, vorba aia, să moară drogaţi, sau respecţi legea. Eu am spus, am fost la WADA, eu am fost în comitetul ăla de cinci când s-a înfiinţat şi am avut cuvânt mare.

Dacă eu îi deschid gura unui sportiv şi altul îi bagă ceva, e dopat. Are dreptul să se apere, dar e dopat. Am văzut-o acum trei zile pe Simona, se antrenează la Stejarii. Acolo îi dau eu voie să se antreneze, pentru că nu trebuie să cer voie la nimeni. După părerea mea, avocaţii ei sunt lenţi, lenţi.

”Cine a plătit pentru lunile alea?”

Eu din ce am înţeles, Simona este de apărat din toate punctele de vedere. Problema este că ea din august nu a mai jucat. Că eu nu sunt de acord nici cu ce a jucat cu 2 ani înainte, e altceva. Însă dacă ea nu mai a jucat… Și are 25-26 de ani… lăsaţi 30 şi… arată de 25 pe teren. Însă săptămânile în care nu joacă se adună şi e periculos şi trist.

Responsabil nu e nimeni dacă după ce TAS îi spune că are dreptate şi că nu e vina ei. Alea 5-6-8 luni din viaţa ei cine le plăteşte? Nimeni! Din viaţa Andreei Răducan cine a plătit lunile alea? Nimeni! Unui sportiv de nivelul ăsta trebuie să îi dai şi puţină credibilitate. Legile alea eu le-am făcut, cu Samaranch, cu WADA… eram cinci inşi care am făcut WADA şi absolut sunt nişte legi corecte.

Însă legea din păcate au schimbat-o următorii care au venit, şi nu mai e suspendat definitiv din viaţa olimpică cel pe care îl prinzi (n.r. – un sportiv dovedit dopat), ci doar 2 ani. Dar dacă nu e, pentru asta există justiţie”, a spus Ion Țiriac zilele trecute.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari