S-a aflat adevărul despre Mircea Lucescu! Un fost tricolor a dat verdictul. Cum a fost ajutat în cariera de către antrenor

S-a aflat adevărul despre Mircea Lucescu! Un fost tricolor a dat verdictul. Cum a fost ajutat în cariera de către antrenor. Sunt dezvăluiri mai puţin ştiute din cariera fostului tricolor, Răzvan Raţ.

Mai mult, fostul fundaş a vorbit şi despre şansele ca antrenorul să semneze cu o echipă din afară. Mircea Lucescu este liber de contract după despărțirea de Dinamo Kiev din luna noiembrie a anului trecut.

S-a aflat adevărul despre Mircea Lucescu!

Răzvan Raț, jucătorul care a fost antrenat de Mircea Lucescu la Rapid și Șahtior, a vorbit despre ofertele pe care tehnicianul le are și este de părere că există șanse foarte mari ca acesta să activeze în continuare pe banca tehnică a unei echipe din afară.

„(n.r: Cât de mult te-a influenţat Mircea Lucescu?) Din punct de vedere sportiv, clar.
Lucescu este tipul de antrenor pedagog, ceea ce este foarte important. Având în vedere că este dintr-o generaţie veche. De ce spun antrenor pedagog? Băieţii din perioada Rapid pot să confirme, cei de la Şahtior la fel. Am avut foarte multe ‘şedinţe’ care nu aveau legătură cu fotbalul. Cei din perioada 1998-2000 de la Rapid pot să confirme.

Au fost jucători obligaţi să meargă la facultate. Lucescu a ţinut foarte mult la partea educativă, fiind absolvent de două facultăţi. Am avut tot felul de ‘şedinţe’ de pedagogie în care ne-au fost explicate lucruri din viaţa de zi cu zi. Mesajul care ni se transmitea era că trebuie să fii înrădăcinat în realitate. Şi că partea extra-sportivă influenţează foarte mult viaţa sportivă. Cât de capabil eşti să o gestionezi. Pentru că în majoritatea timpului tu nu eşti la antrenament”, a declarat Răzvan Raţ la as.ro.

„Lucescu nu mai are nimic de demonstrat în fotbalul românesc”

„Contează foarte mult personalitatea fiecăruia. În acel timp în care sunt foarte multe ore în care nu le petreci la antrenament, în vestiar sau pe teren e capacitatea de a gestiona acel timp şi să te cunoşti cât mai bine în aşa fel încât să performezi cât mai bine.

Nu mă aşteptam să vină la Rapid. Nu neapărat la Rapid. Cred că are legătură cu fotbalul românesc. Au mai fost, în ceea ce îl priveşte pe Lucescu, zvonuri de Dinamo, preluat împreună cu Ion Ţiriac, dar eu cred că încă focusul lui Mircea Lucescu, dacă va fi să antreneze în continuare, nu este fotbalul românesc.

S-a tot vorbit, din Turcia, Beşiktaş, cred că a mai fost cineva. După aceea se reîncălzeşte supa cu Dinamo Kiev. Nu ştiu exact, chiar nu am vorbit. Dar eu cred că dacă ofertele sunt reale, ar fi prioritare în detrimentul Rapidului sau a unei oferte din fotbalul românesc. În România pot fi doar două oferte: Dinamo şi Rapid. Sau Corvinul Hunedoara. Nu e o certitudine că iei titlul. E un risc. Cred că Lucescu nu mai are nimic de demonstrat în fotbalul românesc”, a declarat Răzvan Raţ.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed