România, debut cu stângul la Campionatul European de handbal. S-a terminat meciul cu Austria

România a debutat cu o înfrângere la Campionatul European de handbal masculin, competiție la care nu a mai fost prezentă din 1996.

Elevii lui Xavier Pascual au fost învinși de Austria în primul meci, scor 24 – 31. Următoarea adversară a României este Spania. Meciul de joacă pe 14 ianuarie, de la ora 19.00.

România a debutat acum la Campionatul European

În prima repriză, România a reușit să preia conducerea după primele minute, apoi însă s-a văzut condusă, reușind să mai egaleze de câteva ori. Austria a intrat la vestiare cu un avantaj de un gol, scor 15-14. În partea a doua diferența pe tabela de marcaj a început să crească, iar în final, tricolorii au pierdut 24-31.

România nu se mai calificase la un Campionat European din 1996. Aunci s-a clasat pe locul 9. Pentru tricolori este a treia participare la CE.

Programul României în grupele EHF EURO 2024

România este într-o grupă grea cu Austria, Croația și Spania. Spania este vicecampioana din 2022, în timp ce Croația a fost vicecampioana din 2020. Ibericii au două titluri continentale, în 2018 şi 2020.

Lotul României la Campionatul European 
Ionuţ Iancu, Dan Vasile – portari,
Nicuşor Negru, Sabin Constantina, Alexandru Tărîţă, Ionuţ Nistor Ioniţă, Călin Dedu, Robert Nagy, Adrian Rotaru, Robert Militaru, Dan Racoţea, Andrei Drăgan, Gabriel Ilie, Daniel Stanciuc, Gabriel Cumpănici, Cristian Ghiţă, Marius Sadoveac, Liviu Caba, Demis Grigoraş, Andrei Buzle – jucători de câmp

România – Austria, 12 ianuarie, de la ora 19:00, Digi Sport 1
România – Spania, 14 ianuarie, de la ora 19:00, Digi Sport 3
România – Croația, 16 ianuarie, de la ora 19:00, Digi Sport 1

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed