Robert Glință, locul 8 în proba de 100 de metri spate de la CM de natație! Italianul Thomas Ceccon a bătut recordul mondial

Și Robert Glință (25 de ani) a intrat astăzi în focurile finalelor. Calificat în proba de 100 de metri spate de la Campionatul Mondial de natație, Robert Glință s-a ținut aproape de trio-ul care a condus, la prima lungime de bazin. A întors în timp, dar ulterior a cedat.

Românul, aflat pe culoarul 8, a încheiat pe ultimul loc o cursă încheiată cu un nou record mondial. Italianul Thomas Ceccon l-a stabilit, cu 51,60 secunde, iar podiumul a fost întregit de fostul recordman mondial Ryan Murphy (51,97) și celălalt american, Hunter Armstrong (51.98).

Robert Glință va mai participa și în proba de 50 de metri spate, iar David Popovici, campionul mondial de la 2oo de metri liber, sportivul care a adus primul aur din istoria natației românești la această probă, mai intră în luptă și la 1oo de metri.

Ministrul Tineretului și Sportului nu a ratat startul în grupul politicienilor care s-au grăbit să-l felicite pe proaspătul campion mondial, numărându-se printre primii.

„Fenomenal acest sportiv! Toate inimile României au bătut azi în pieptul lui și i-au dat putere! David Popovici este primul nostru campion mondial de seniori, într-o probă masculină, cu un nou record, de 1:43.21 min.

I-am transmis felicitările mele și cât de mândri suntem de el! Mulțumim, David! Felicitări, abia ai început să scrii istorie în natație! Mai ai înainte multe pagini de glorie. Felicitări și celor care îți sunt aproape și te ajută să zbori!”, a scris Novak pe Facebook, într-o postare evident bilingvă, în română și maghiară.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari