‘Război’ în Franța – Suporteri arestaţi înaintea meciului Olympique Marseille – Feyenoord, din Europa Conference League

Douăzeci de persoane au fost reţinute miercuri seară, la Marsilia, în cursul unor incidente între suporterii echipei locale Olympique şi cei ai formaţiei olandeze Feyenoord Rotterdam, care au avut loc înaintea meciului din manşa secundă a semifinalelor competiţiei Europa Conference League la fotbal, programat joi, informează AFP, potrivit agerpres.

Majoritatea celor reţinuţi sunt suporteri ai echipei franceze, după cum au precizat reprezentanţii poliţiei.

La căderea nopţii, olandezii s-au adunat în număr mare la terasele din apropierea Portului Vechi, sub supravegherea forţelor de ordine franceze şi olandeze. În direcţia lor au fost aruncate mai întâi diverse obiecte, înainte ca suporterii lui Olympique Marseille să sosească în zona respectivă. Cele două grupuri au început apoi să se provoace reciproc, fără să ajungă la incidente „majore”, conform poliţiei, care a prevăzut o „creştere a puterii” dispozitivului de securitate pentru ziua meciului.

În total, aproximativ o mie de membri ai poliţiei vor fi mobilizaţi în vederea meciului de pe Stade Velodrom, clasificat de autorităţi drept unul de „nivelul 5” (maxim) din punct de vedere al securităţii.

Peluza Nord a stadionului din Marsilia va fi închisă publicului, ca urmare a sancţiunii dictate de UEFA împotriva clubului din sudul Franţei, după incidentele de la partida din sferturile de finală dintre OM şi formaţia greacă PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu.

Aproximativ 3.200 de suporteri sunt aşteptaţi pe Stade Velodrome la meciul joi seară, iar alţi 1.000-1.500 în oraş, fără bilet.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari