PROTEST-ȘOC LA MONDIAL! Englezii vor îngenunchea în stil BLM și vor să poarte banderola OneLove, ce riscă însă fotbaliștii

Cupa Mondială din Qatar abia a început, însă a început și scandalul. Selecționerul Angliei, Gareth Southgate, a confirmat astăzi că fotbaliștii din naționala Three Lions vor îngenunchea înaintea fluierului de start al partidei cu Iran, de luni.

Britanicii au decis să continue cu acest gest care definește mișcarea Black Live Matters, pe toată durata turneului din Qatar. ”Este ceea ce susținem noi ca echipă. Simțim că aceasta este cea mai puternică declarație, care va face înconjurul lumii, mai ales pentru tinerii care vor vedea că inclusivitatea este foarte importantă.”, a spus selecționerul Angliei, conform BBC.com.
Între timp, federația Albionului încearcă să clarifice și ce se va întâmpla cu căpitanii echipelor, dacă vor fi avertizați cu cartonaș galben, în cazul în care vor purta banderola OneLove la Cupa Mondială.

Căpitanii din nouă țări, inclusiv Anglia și Țara Galilor, au plănuit să poarte banderola care susține mișcarea LGBT, promovând astfel diversitatea și incluziunea. Doar că FIFA a anunțat o altă banderolă, cu trei agenții ale Națiunilor Unite, chiar în ajunul începerii turneului, mai scrie BBC.com.

THE FA au trimis scrisoare către FIFA încă din septembrie, dar nu a primit niciun răspuns. Pe de altă parte, FIFA ia în considerare să îi sancționeze cu cartonaș galben încă dinainte de începerea meciurilor pe căpitanii naționalelor care vor purta banderola One Love, organizație care luptă pentru drepturile comunității LGBTQ.

Oficialii forului se bazează pe o regulă introdusă în regulament, potrivit căreia echipamentele nu au voie să poarte însemne religioase, politice sau discriminatorii.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari