PROTEST DUPĂ PROTEST LA MONDIALE! Campbell a pus genunchiul pe gazon, înainte de Spania – Costa Rica/ `Furia Roja` s-a pornit, e 2-0 deja!

Primul scandal al Cupei Mondiale a avut în prim-plan selecționata Angliei. Care-și anunțase intențiile de a protesta. Britanicii au îngenuncheat înaintea fluierului de start al partidei cu Iran, făcând gestul specific mișcării Black Live Matters.

sursa: captură TV TVR

Astăzi, le-a venit rândul germanilor. Care la fotografia oficială înainte de înfrângerea cu Japonia, și-au acoperit gura cu mâinile. Gestul sugerează faptul că libertatea de exprimare lipsește în mod clar la competiția din Qatar, după ce căpitanilor le-a fost interzis să poarte banderola OneLove, fiind amenințați cu cartonaș galben.

Germania-Japonia
Foto: Football Daily

Federațiile din Anglia, Țara Galilor, Belgia, Elveția, Olanda, Danemarca și Germania ar fi vrut să-și arate susținerea pentru comunitatea LGBR, purtând banderole curcubeu.

Ultimul intrat în clubul protestatarilor este Joel Campbell de la Costa Rica. Fotbalistul a fost singurul care a pus genunchiul pe gazon, înainte să înceapă partida cu Spania. Care în acest minut conduce deja cu 2-O, grație reușitelor lui Dani Olmo și Asensio.

 

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari