Povestea neștiută a brazilianului care a scris istorie în România! Vinicius Santos, dezvăluiri de senzație. Cum a ajuns să practice voleiul

Povestea neștiută a brazilianului care a scris istorie în România! Vinicius Santos, dezvăluiri de senzație. S-a aflat cum a ajuns să practice voleiul. Mama sportivului are toate meritele, ea i-a îndrumat primii paşi în carieră.

Vinicius Santos, voleibalistul brazilian care a fost numit cel mai bun secund al Ligii cipriote în sezonul 2020/2021 și cel mai bun marcator al sezonului 2022/2023 cu SCM U Craiova, nu s-a gândit niciodată că va practica vreun sport.

Povestea neștiută a brazilianului care a scris istorie în România!

În prezent, Vinicius Santos este legitimat la CS Rapid București, echipă cu care a intrat în istorie și a câștigat Cupa României, prima cupă câștigată de Rapid.

„Întotdeauna am gândit mare, tare, iar când am primit propunerea de la Rapid mi s-a părut interesant, pe lângă faptul că am putut avea experiența de a trăi în capitală și am vrut să fac istorie și aici. Am făcut-o, am fost campioni ai Cupei României în 2024, astăzi pot spune că am două cupe la rând cu echipe diferite”, a spus Vinicius, în exclusivitate pentru sportbull.ro.

Mai mult, sportivul a dezvăluit cum a început cariera lui în volei. Brazilianul a mărturisit că, nu s-a gândit vreodată că va practica vreun sport. Însă, mama acestuia, cu care are o relație foarte apropiată, l-a înscris la un complex sportiv, pentru a scăpa de rutină.

„Am început într-un mod neașteptat, nu făcusem niciodată sport. M-am mutat din casa bunicilor, mama nu voia doar să studiez și să-mi petrec restul zilei fără să fac nimic. Atunci a avut ideea să mă trimită la un complex sportiv, să practic niște sport și, în consecință, să-mi ocup timpul după școală. Când am ajuns acolo să mă înscriu era loc doar pentru volei și așa a început totul”, ne-a spus Vinicius.

Vinicius Santos, dezvăluiri de senzație

Înainte de a veni în România, Vinicus a experimentat voleiul internațional, devenind cel mai bun secund al Ligii cipriote în sezonul 2020/2021.

Vinicius a fost transferat pentru prima dată în România la începutul sezonului 2022/2023, la SCM U Craiova, de la Turșad, Turcia. Imediat a devenit cel mai bun marcator al sezonului trecut şi component al echipei ideale a Diviziei A1.

Cu echipa de volei a Craiovei, Vinicius a câştigat în Cupa României şi medaliile de bronz. „Muncim din greu pentru a ajunge în vârful podiumului. Faptul că am fost cel mai bun atacant a fost o consecință a dedicării și a muncii grele. Am putut realiza acest lucru doar datorită coechipierilor mei.

(nr. SCM Craiova) Pentru mine a fost o altă experiență de neuitat, am fost campioni ai Cupei României. Craiova nu a fost niciodată campioană a Cupei. Să faci istorie la un club este visul oricărui jucător”, a mărturisit Vinicius Santos, în exclusivitate pentru sportbull.ro.

„Mă diferențiază de ceilalți, mă face un jucător complet”

Vinicius a mai vorbit și despre jucătorul de volei care l-a inspirat, dar și despre lucrurile la care se uită prima dată la o echipă, atunci când primește oferte de transfer. Voleibalistul este conștient de abilitățile sale de joc, iar faptul că se poate mula și pe alte poziții în teren este un plus pentru el.

„Jucătorul Dante Amaral, este jucătorul de voilei de care îmi place.

Căutăm mereu să cunoaștem istoria clubului. Nu putem avea întotdeauna încredere în club, dar trebuie să acordăm un vot de încredere.

Cât despre abilități, nu consiter că este una mai bună. Ceea ce mă diferențiază de ceilalți este că fac câte puțin din fiecare rol, iar asta mă face un jucător complet”, a mărturisit Vinicius, în exclusivitate pentru sportbull.ro.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed