Pleacă Edi Iordănescu de la echipa naţională?! Decizie de neînţeles a selecţionerului. Anunţul este oficial

Pleacă Edi Iordănescu de la echipa naţională?! Decizie de neînţeles a selecţionerului. Anunţul este oficial. Selecționerul nu va lua parte la tragerea la sorți care va avea loc joi, la Paris.

Joi, de la ora 19:00, la Paris, va avea loc tragerea la sorți a grupelor Ligii Națiunilor. România se află în Liga C, prima națională în cea dintâi urnă valorică.

Decizie de neînţeles a lui Edi Iordănescu

Potrivit FRF, selectionerul României, Edi Iordănescu încă se reface după o boală sezonieră, astfel că nu va lua parte la tragerea la sorți de joi, iar naţionala României va fi reprezentată de antrenorul secund Ionel Gane.

„UEFA Nations League 2024/25 va conta şi pentru stabilirea ultimelor echipe europene calificate la Campionatul Mondial din 2026. Cel mai bine clasate 4 formaţii în Liga Naţiunilor, exceptând echipele care au încheiat pe primele două locuri în grupele din preliminarii, vor participa la meciurile de baraj pentru Mondial, alături de toate cele 12 echipe de pe locul secund

Astfel, vor rezulta patru play-off-uri, fiecare cu câte 4 echipe, ce se vor disputa în sistem semifinale-finală, urmând a se stabili ultimele 4 naţionale europene participante la Campionatul Mondial din Statele Unite ale Americii, Mexic şi Canada”, se arată pe site-ul oficial al FRF.

Componența urnelor din Liga C

Urna 1: ROMÂNIA, Suedia, Armenia, Luxemburg
Urna 2: Azerbaidjan, Kosovo, Bulgaria, Insulele Feroe
Urna 3: Macedonia de Nord, Slovacia, Irlanda de Nord, Cipru
Urna 4: Belarus, Lituania/Gibraltar*, Estonia, Letonia

*Cele două formații vor disputa un meci de baraj în luna martie pentru a se stabili formația ce va fi în Liga C. Pierzătoarea va merge în Liga D.

Tragerea la sorți va începe cu Liga D și se va încheia cu Liga A. În Liga C există o singură restricție, Azerbaidjan și Armenia nu vor putea face parte din aceeași grupă. Echipele vor fi extrase din urne în ordine. Mai exact, în fiecare grupă se va extrage câte o echipă din fiecare urnă, începând de la prima și până la a patra. Poziția în grupă va fi aceeași cu cea a urnei din care este extrasă.

Meciurile din faza grupelor se vor disputa în următoarele perioade:

Etapa 1: 5-7 septembrie 2024
Etapa 2: 8-10 septembrie 2024
Etapa 3: 10-12 octombrie 2024
Etapa 4: 13-15 octombrie 2024
Etapa 5: 14-16 noiembrie 2024
Etapa 6: 17-19 noiembrie 2024

Fazele finale sunt programate în martie 2025.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed