Planul-bombă al FRF: vor să `taie` cu `decarul` Hagi! Ce stă în spatele declarației lui Burleanu care admite că îl poate concedia pe Iordănescu la toamnă

6 partide, 1 victorie, 4 înfrângeri și o remiză. Nicicând un selecționer n-a avut parte de un început mai slab. Toate acestea, combinate și cu prestații lamentabile spre jalnic, plus o atitudine ușor arogantă, sfidătoare, a tânărului selecționer la adresa unor oameni din FRF ar fi creat deja o falie la Casa Fotbalului.

”Să vorbească întâi Edi!”, a fost reacția la cald a directorului tehnic Mihai Stoichiță imediat după rușinea din Giulești cu Muntenegru. O scăpare pe care omul care a avut un cuvânt greu în numirea antrenorilor de la națională a încercat s-o dreagă din gleznă ulterior.

Și deși s-a încercat să se prezinte o variantă în care toate-s bune și frumoase, asigurându-l pe Edward Iordănescu de susținere necondiționată, paradoxal, a fost primul semn că au apărut probleme în paradis.

La fel ca juniorul, și Mirel Rădoi fusese asigurat de sprijinul total al conducerii FRF după eșecul cu Armenia. Ulterior însă, Rădoi a așteptat mult și bine negocierile privind prelungirea contractului. Când s-a săturat să mai aștepte și citind zilnic, prin presă, articole cu tentă, Mirel și-a anunțat șefii că nu va mai continua, chiar dacă duce naționala la baraj. N-a dus-o și a plecat.

„Pe ordinea de zi am avut și raportul directorului tehnic, Mihai Stoichiță, și al selecționerului Eduard Iordănescu, cu privire la activitatea loturilor naționale.

Pentru săptămâna viitoare a fost convocată o ședință a Comisiei Tehnice, unde va fi prezent și selecționerul primei reprezentative. Acesta va prezenta un raport de activitate, dar și propunerile de intervenție. Va fi și un raport al selecționerului de la Under 19.

L-am asigurat pe Eduard Iordănescu de toată susținerea noastră în ceea ce privește acest proces de reconstrucție la nivelul primei reprezentative. Ne-am asumat niște obiective mult mai mari.

Am agreat ca, la finalul lunii septembrie, să avem o nouă întâlnire de Comisie Tehnică, unde va avea loc un nou raport de activitate. Atunci se va lua o decizie în ceea ce privește continuarea contractului cu Edi Iordănescu sau nu.

Avem nevoie să avem un selecționer care crede că această echipă națională poate fi reclădită, care poate să contribuie la rezultate mai bune. Avem nevoie și de rezultate.”, a spus astăzi și Răzvan Burleanu, în cadrul unei conferințe de presă.

În traducere liberă, dacă Iordănescu junior nu va câștiga partidele din septembrie din Liga Națiunilor, va fi demis.

”Închide gura tuturor și se spală pe mâini de responsabilitate!”

Ce l-a determinat pe Burleanu să admită cu subiect și predicat că Edi nu mai e sigur de post? Președintele FRF s-a confruntat cu un val imens de hate, după această prima jumătate de an. Unde nu l-au ajutat deloc rezultatele, iar discuțiile din media apropos de numirea ”cu dedicație” a fiului lui Anghel Iordănescu au pus paie de foc.

Și nu doar fanii au pus la zid stăpânirea de la Casa Fotbalului. Încet încet, foste glorii, oameni cu greutate în fotbal, au arătat cu degetul către ei.

”Alegerile pe care le fac, care se fac la echipa națională… e clar că cei care le fac, trebuie să și plătească, la un moment dat. Spunem că punem un antrenor și nu are rezultate, il dăm afară iar. Dar cine l-a pus? Cine l-a pus trebuie să și plătească. Să-și asume responsabilitatea! La un moment dat să plătească toți dacă nu sunt rezultate!”, a punctat fostul internațional Adrian Ilie, într-un interviu pentru sportbull.ro.

Surse din apropierea șefului federației susțin că marele plan al lui Burleanu – ”ca să închidă gura tuturor și să spele pe mâini mai apoi, în cazul unor eșecuri!” – e să încerce marele asalt la Rege! Pe care ar urma să-l tatoneze deja în viitorul cât mai apropiat.

De altfel, Gică Hagi a fost primul întrebat de sănătate și anul trecut în noiembrie. Iar antrenorul-patron al Farului ar fi declinat oferta dintr-un motiv nedivulgat în discursurile ulterioare și neconfirmat oficial de nimeni, dar vorbit pe la colțuri: Hagi ar fi propus o echipă mare de colaboratori, nume din Generația de Aur, și autonomie. Adică fără Mihai Stoichiță supervizor, ceea ce Burleanu n-ar fi agreat.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Trădarea secolului în Liga 1: fost campion cu FCSB în discuții cu Dinamo

Fostul internațional, Florin Gardoș a recunoscut că a fost...

Ioan Becali a făcut instrucție cu Tavi Popescu, după forma slabă din ultima vreme: `A apărut gustul banilor`

Impresarul Ioan Becali a discutat despre forma slabă în...

Tragedie fără margini în fotbalul românesc: un fotbalist celebru în vârstă de 33 de ani a decedat

Fostul jucător de Liga 1, Alexandru Vagner a decedat...

Parteneri
Recomandari