Oleksander Usyk, `învoit` de Zelensky de pe front ca să intre în ring cu Joshua

La scurt timp după ce Rusia a invadat Ucraina, campionul mondial la categoria grea Oleksander Usik s-a înrolat în armată. Usyk a luat însă o pauză de la luptele de pe front și a primit o dispensă specială din partea preşedintelui Volodimir Zelenski pentru a pregăti meciul cu Anthony Joshua.

Usyk şi Joshua se vor bate din nou în Arabia Saudită, pe 20 august. În prima confruntare, din septembrie, ucraineanul l-a învins pe Joshua, într-un meci ce a avut loc pe arena celor de la Tottenham.

„Eu chiar nu voiam să plec din țară și din orașul meu, dar am mers la un spital în care soldații răniți erau tratați, din cauza războiului, și mi-au spus să mă duc și să boxez pentru țara mea și pentru onoare.

Mi-au spus că așa aș fi mai mult de ajutor pentru țara mea, decât să stau și să lupt în război. A fost nevoie de doar o zi de război ca să înțeleg perfect că tot ce am, tot ce am reușit, toate centurile mele, toate titlurile mele le pot pierde într-o secundă.

Rușii au intrat în casa mea, au dărâmat gardul și au vandalizat multe chestii. Apoi au locuit acolo o perioadă”, a dezvăluit Oleksander Usyk, conform espn.com. Campionul mondial a spus însă că, după meci, va reveni în Ucraina pentru a lupta împotriva ruşilor.

„Copiii mă întrebau: ‘Tati, de ce vor să ne omoare?’ Nu știam cum să răspund la asta. Familia mea nu se află în Ucraina acum, dar mulți oameni pe care îi știu și o mulțime de prieteni apropiați încă sunt în țară.

Eu sunt în legătură cu ei în fiecare zi, le cer noutăți. Eu nu voiam să plec din țară, încă vreau să locuiesc acolo. Imediat după meci, mă voi întoarce în Ucraina”, a mai spus Usyk.

 

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari