O mare campioană, umilită în propria ţară! I-au demolat casa pentru că a încălcat regulile. Imagini horror / Video + Foto

O mare campioană a fost umilită în propria ţară! I-au demolat casa pentru că a încălcat regulile. Imaginile horror au şocat pur şi simplu toată Planeta. Este vorba despre legendara Elnaz Rekabi.

Elnaz Rekabi a adus medalii importante pentru Iran. Autorităţile nu au mai ţinut cont de performanţele marii campioane şi i-au demolat casa.

O mare campioană, umilită în propria ţară!

Conducerea dictatorială de la Teheran calcă totul în picioare. Decizia lui Elnaz Rekabi de a concura fără jihab i-au scos din minţi pe conducători. Aceştia i-au demolat casa familiei sale.

Elnaz Rekabi a concurat cu capul descoperit la o competiţie de escaladă în octombrie, în Coreea de Sud. Sportiva a procedat astfel în contextul protestelor din Iran declanşate de moartea Mahsei Amini.

Unii protestatari iranieni au considerat-o pe Rekabi un simbol al revoltelor din ţară. Grupuri de apărare a drepturilor omului şi-au manifestat temerile cu privire la siguranţa sportivei la revenirea la Teheran. Casa familiei lui Elnaz Rekabi a fost demolată, relatează IranWire, potrivit cnn.com.

În imaginile postate pe rețelele sociale se pot observa clădirea distrusă, medaliile sportivei, iar fratele sportivei, Davood, apare plângând. “Dacă trăieşti în această ţară, acesta este rezultatul. Un sportiv campion al ţării, cu kilograme de medalii obţinute pentru ţară. A muncit mult pentru a-şi face ţara mândră. Au folosit un spray lacrimogen împotriva lui, au demolat casa şi au plecat. Ce mai pot spune?”, explică un bărbat care a filmat casa demolată.

Guvernul iranian este cunoscut pentru încălcări grave ale drepturilor omului. Pune presiune inclusiv pe activiștii care se opun conducerii, atât în țară, cât și în străinătate. Elnaz Rekabi a precizat că a concurat “accidental” fără hijab la competiția de escaladă din Coreea de Sud.

Elnaz Rekabi a participat prima dată la Cupa Mondială în 2016 și și-a finanțat singură cariera până acum. În Iran nu există o federație de specialitate.

De-a lungul carierei, Elnaz Rekabi s-a luptat cu discriminările. Sportiva s spus că acel hijab pe care este obligată să-l poarte, o încurcă la competiții, îi obturează vederea și îi pune chiar și viața în pericol. Atunci când e caniculă, devine chiar insuportabil. Elnaz Rekabi este medaliată cu bronz la Cupa Mondială din 2021.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari