Neymar, în pericol. Procurorii vor să-l vadă în spatele gratiilor

Neymar are noi probleme cu legea. Săptămâna următoare începe procesul în care este judecat pentru corupție și fraudă fiscală în transferul de la Santos FC la Barcelona (2013).

Inculpați în același proces mai sunt tatăl brazilianului, cele două cluburi dar și Josep Maria Bartomeu şi Sandro Rosell, şi Odilio Rodrigues, fostul preşedinte al clubului Santos.

Procesul are loc la Barcelona ca urmare a plângerii făcute de firma DIS, cea care deține 40% din drepturile fotbalistului. Procentele au fost dobândite când Neymar avea 17 ani. Reprezentanții firmei susțin că procentul lor a fost diminuat pentru că valoarea tranzacției a fost subestimată.

Neymar a negat toate acuzațiile, dar a pierdut recursul la Înalta Curte a Spaniei în 2017.

Ce pedepse cer procurorii

Procurorii spanioli au cerut doi ani de închisoare pentru brazilian, plus plata unei amenzi de 10 milioane de euro. Cinci ani de închisoare pentru Rosell şi o amendă de 8,4 milioane de euro pentru FC Barcelona.

DIS a solicitat pedeapsa cu închisoarea pentru Rosell şi Bartomeu, alături de o amendă totală de 149 de milioane de euro pentru inculpaţi.

Barcelona a susținut la vremea respectivă că a plătit 57,1 milioane de euro pentru Neymar, iar 40 de milioane au ajuns la familia acestuia. DIS a primit o cotă de 40 la sută din restul de 17,1 milioane de euro care au ajuns la Santos.

”Drepturile lui Neymar nu au fost vândute celui mai mare ofertant. Au fost cluburi care au oferit până la 60 de milioane de euro”, a spus joi avocatul Paulo Nasser, care reprezintă DIS.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari