MApN le răspunde suporterilor. Ce spune despre dreptul de promovare al celor de la CSA Steaua

CSA Steaua joacă pentru al doilea sezon în Liga 2 și nici acum nu are drept de promovare. Suporteii s-au enervat cumplit și mai mulți jucători emblematici ai clubului i-au criticat deja dur pe șefii echipei.

Ministerul a lăsat să înțeleagă faptul că nu are nicio soluție pentru ca echipa să poată promova. CSA Steaua aparține celor de la MApN și trebuie să-și schimbe statutul pentru a putea promova, în acest moment fiind un club de drept public. Steaua are dreptul să joace în toate competițiile, inclusiv în cele europene, doar în Liga 1 nu, potrivit Legii Sportului.

Chiar Răzvan Burleanu a oferit o soluție. Acesta a spus că modificarea statutului clubului din drept public într-unul privat s-ar putea realiza „printr-o preluare a acțiunilor de către o Societate Comercială Sportivă pe Acțiuni, chiar deținută de către Minister”.

MApN pare că nu ia însă în calcul această posibilitate și cere schimbarea Legii Sportului.

MApN le răspunde suporterilor

Pe pagina de Facebook Glasul Armatei, care aparține fanilor, a fost publicat răspunsul oferit de MApN.

“Clubul Sportiv al Armatei STEAUA a luat cunoştinţă de cele transmise de UEFA către Asociaţia Steliştilor 1947, respectiv faptul că nicio regulă UEFA nu interzice participarea cluburilor deţinute de Stat (cluburi de drept public) în competiţiile europene – regulă ce am reamintit-o Federaţia Română de Fotbal, alături de reglementarea din Regulamentul de organizare a activităţii fotbalistice: promovarea/retrogradarea se face cu respectarea articolului 70 din Statutul FRF – Dreptul unui club de a participa la campionatele naţionale depinde de meritul sportiv al acestuia.De aceea, principalele demersuri făcute de CSA Steaua au vizat modificarea Legii Sportului nr. 69/2000”,a transmis Ministerul Apărării Naționale.

Distribuie articol:

1 COMENTARIU

  1. Incredibil!!!!
    Eu, ca stelist, de peste 50 de ani, nu mi-am putut închipui atâta tupeu din partea celor din MApN.
    Domnilor, O LEGE CARE SE PROMULGA PENTRU O SINGURA ENTITATE VA PICA LA CCR!!
    Este profund antidemocratic sa emiți o lege, doar, pe tru a promova o echipa a armatei, cum nicăieri nu mai exista, în lumea civilizată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari