Lovitura teribilă pentru Gigi Becali! Tocmai acum s-a aflat. Ce este obligat să facă șeful celor de la FCSB

Gigi Becali trebuie să găsească rapid o soluție. Mihai Pintilii nu poate să stea în acest moment pe banca celor de la FCSB. După plecarea lui Nicolae Dică, fostul mijlocaș a primit o dispensă de la FRF pentru o perioadă de 30 de zile.

După meciul cu FCU Craiova, Pintilii a dezvăluit că a terminat licența B în Moldova și că se va înscrie la licența A în România. Acum, acesta urmează cursurile pentru carnetul de antrenor la CNFPA. Gigi Becali a intervenit și el după meci și a anunțat că vrea să-l păstreze pe Mihai Pintilii, dar va face așa cum îi permite regulamentul.

 FRF a făcut anunțul. Ce poate să facă Pintilii

Potrivit legii din România Pintilii nu poate să fie angajat ca antrenor principal. În cazul în care nu respectă legea, fostul mijlocaș va băga adânc mâna în buzunar, în plus ar putea să fie chiar suspendat.

„Licenţele sunt specializări, calitatea de antrenor o dobândeşti după regula românească, luând carnetul de antrenor prin facultate. Prin cursuri CNFPA, dacă nu ai studii superioare poţi face în doi ani 1080 de ore. Ceva de genul ăsta, la CNFPA şi dobândeşti acel carnet.

Pe legea românească, pentru a fi încadrat ca antrenor, să ai contract de antrenor, legea românească spune arată calificarea, nu licenţa, care e o specializare care vine ulterior calificării.

Atunci, nu ştiu cum poţi fi angajat antrenor, dacă nu ai acest carnet de antrenor”, a declarat Andrei Vochin, consilierul preşedintelui FRF, la Orange Sport.

Mihai Pintilii nu este singurul în această situație în Liga 1.

„În esenţă, indicaţiile trebuie date de antrenorul principal. Sigur că din când în când mai pot fi şi antrenorii secunzi.

Poenaru, Croitoru… În mod normal la orice sesizare păţeşte ce au păţit şi ceilalţ. Prepeliţă, Croitoru, au plătit amenzi cluburile”, a mai spus Andrei Vochin.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari