La 7 ani visează să ajungă în echipa națională!

La Izvorani a avut loc a cincea ediție a Festivalului Kids Volleyball, care a strâns 10 echipe de copii între 7 și 9 ani.

Toți visează să ajungă la națională și, așa cum mărturisesc antrenorii, s-au bucurat de fiecare minut petrecut acolo.

„Am observat o evoluție de la o zi la alta. Mai multă determinare din partea lor, mai multă bucurie, mai mult curaj. Nu ne-am așteptat să vedem atât de repede o evoluție”, apune Mihaela Taskiran, antrenoare la CSM Focșani 2007.

„Și-au îmbunătățit clar cunoștințele de la o zi la alta. Au devenit mai încrezătoare, s-au cunoscut pe ele și-au cunoscut capacitățile lor proprii”, adaugă și Cristina Lungu, antrenoare la ACS Skyline 2000 Iași.

„Copiii au evoluat de la zi la zi. Un progres fantastic, pentru că niciodată un antrenament nu se compară cu un meci”, explică Andrei Banciu, antrenor la ACS Champions 2016 Sibiu.

La 8 ani, cântă la vioară și face și volei

Amedeea Crihană are 8 ani și a început voleiul anul trecut. Ea face în paralel și vioară și a fost încântată de ce a trăit la Izvorani.

„Am 8 ani. Fac volei de un an. Aici mi-a plăcut și când câștigăm și când pierdem, asta înseamnă că am învățat”, mărturisește Amedeea Crihană, jucătoare la CSM Focșani 2007.

Fetițelor le-a plăcut atât de mult la Festival, încât unele au început să plângă când s-a terminat.

„Mai vrea să stea măcar o săptămână, spune că i-a plăcut foarte mult. Niciodată nu au avut ocazia să aibă două antrenamente pe zi, atât de multe meciuri”, povestește antrenorul lui ACS Champions 2016 Sibiu.

Fostă jucătoare în echipa națională, Cristina Androhovici Lungu spune că și-ar fi dorit să existe și pe vremea ei asemenea tabere de volei.

„La noi selecția a început foarte târziu, din clasa a cincea. Practic noi nu am avut condițiile astea atât de bune pentru un viitor juniorat”, spune și Cristina Lungu, antrenoare ACS Skyline 2000 Iași.

Copiii și cluburile nu plătesc nimic

Cheltuielile legate de participare, cazare și transport, pentru toate cele 100 de persoane, au fost suportate de Federația Română de Volei.

„E o acțiune pe bugetul propriu al Federației, ca în fiecare an. Cluburile tot la noi decontează și transportul, deci nu e absolut nici o cheltuială pentru ele”, explică Adin Cojocaru, președintele Federației Române de Volei.

Aceasta a fost prima ediție la care au participat copii mai mici de 9 ani. „Scopul e același, de a atrage copii să se joace de-a voleiul, să se obișnuiască, să se împrietenească cu o minge de volei”, mai spune șeful federației.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Pele, mesaj emoționant din spital: `Mă voi ruga pentru fiecare dintre voi.`

Pele, legendarul fotbalist brazilian, se află internat într-un spital...

Joga bonito către sferturi! Brazilia a dansat în fața Coreei de Sud, iar Neymar e ca Pele și Ronaldo

Naționala lui Tite s-a calificat fără probleme în sferturile...

Parteneri
Recomandari