Ionuț Radu, apărat în presa din Italia după ce și-a îngropat echipa contra Fiorentinei: `Vorbim doar de Radu, dar alții au făcut gafe mai mari!`

Ionuț Radu a intrat în zodia ghinionului, după ce gafa sa contra lui AC Milan a costat-o pe Inter Milano titlul în serie anul trecut.

Nici la Cremonese n-a ieșit din pasa neagră. Și-a îngropat echipa în ultimul minut de prelungiri când a căzut cu mingea în propria-i poartă, iar Fiorentina a câștigat cu 3-2.

Însă jurnalistul Alessandro Vocalelli de la Gazzetta dello Sport îi ține partea tânărului portar român.

„Vorbim doar de Radu, dar alții au făcut gafe mai mari. Lăsați-l în pace! Radu trebuie doar să își recapete încrederea în el, să simtă și încrederea colegilor, a antrenorului și a mediului din care se află.

Spre exemplu, Gollini (n.r. portarul Fiorentinei) are mai puțină responsabilitate pentru faptul că a încasat un gol direct din corner? Sau Maximiano (n.r. portarul lui Lazio, eliminat în minutul 5 al meciului cu Bologna pentru un henț), care a comis o gafă incredibilă după doar cinci minute? Diferența este una singură: că Fiorentina și Lazio au câștigat, iar erorile lor au fost uitate.

Pe scurt, Radu a fost cu siguranță vinovat, dar foarte ghinionist. Pentru că a fost din nou personajul negativ, chiar după ultimul meci jucat la Inter. Dacă golul ar fi fost în minutul 5, poate că Cremonese ar fi întors rezultatul datorită paradelor sale excelente, iar reacțiile respective ar fi dispărut.

Radu merită puțină înțelegere și susținere pentru prima parte a carierei sale – la nivel de juniori era considerat un fel de fenomen – dar poate și pentru cele 90 de minute contra Fiorentinei”, se arată în editorialul din Gazzetta Dello Sport, citat de digisport.ro.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari