Ion Ţiriac, total surprins! Prima reacție după victorie Simonei Halep la TAS. Anunţ clar al magnatului

Ion Ţiriac a recunoscut că a fost total surprins când a aflat decizia finală în cazul de dopaj al Simonei Halep.

Constănțeanca a fost suspendată 4 ani pentru dopaj, a făcut apel la TAS, a câștigat și perioada a fost redusă la 9 luni.

Ion Ţiriac, prima reacție după victorie Simonei Halep la TAS

Ion Țiriac a recunoscut că nu se aștepta ca Tribunalul de Arbitraj Sportiv să-i reducă suspendarea de la 4 ani la 9 luni. Astfel, Simona Halep se poate întoarce când dorește în circuit.

Fostul jucător de tenis spune că românca a făcut o singură greșeală. A decis să-și protejeze echipa, cea care a fost vinovată de tot ce s-a întâmplat. Patrick Mouratoglou, fizioterapeută la Academia Mouratoglou, și Frederic Lefebvre, directorul departamentului de pregătire fizică din cadrul Academiei sunt cei care i-au recomandat suplimentul contaminat.

„Domnișoara Halep, dumneata nu aveai multe de spus aici în prima zi. «Vă rog frumos să vedeți, echipă pe care o plătesc, de unde și ce ingrediente vin. Am fost negativă 29 și ceva de ani, am fost și acum 3 zile. Îmi spun că sunt pozitivă astăzi. Întrebați-i pe ei!». Asta a fost singura greșeală pe care a făcut-o Halep: «De echipa mea nu se atinge nimeni».

Era o treabă simplă, te duceai cu toți avocații la echipă. Echipa a recunoscut după 6-8 luni, prea târziu. Mortul e mort. Au scăldat-o, au dres-o. Echipa demonstra în acel moment că acel produs a fost încurcat.

Pe de altă parte, Halep a fost pozitivă. Legea am făcut-o eu, în ’99, când m-a trimis Samaranch (n.r. – fostul președinte de la Comitetul Internațional Olimpic) cu alți 5, șeful Coca-Cola, AMG, Philips, toți partenerii mari ai CIO, să facem o organizație și să scăpăm de problema dopingului. Am fost foarte direct, am spus: «Nu, nu! Pozitiv e pozitiv»”, a spus Ion Țiriac pentru gap.ro.

„Cine sunt vinovații?”

„Chit că 5 te țin de gât și al șaselea îți bagă ceva, ești pozitiv! Singurul lucru este ca apoi să explici cum ai ajuns pozitiv. Dacă nu știi, gândește-te și spune cum și-ar putea da seama alții cum ai ajuns pozitiv. Dar 99% dintre cei pozitivi știu bine de ce sunt. Atunci legea trebuia să fie mult mai drastică pentru pozitivii reali. WADA își face treaba ca lumea. Singura treabă este ce faci cu cei care nu își fac treaba ca lumea?

Acum, vinovații, că aici ajungem. Cine sunt vinovații? Halep nu e! Mai mult decât atât, lumea spune că a fost pozitivă, dar din neglijență. Păi, Halep nu a putut să fie neglijentă în acel moment. Cineva i-a dat asta (n.r. – suplimentul). Cine i-a dat asta? Echipa care răspunde de ea!”, a mai spus fostul jucător de tenis.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed