Ion Ţiriac se revoltă! Cea mai mare supărare a magnatului: ‘Mă stupefiază lipsa asta de interes’

Ion Ţiriac se revoltă! S-a aflat care este cea mai mare supărare a magnatului. Unul dintre cei mai bogaţi români iese la atac. Este pur şi simplu stupefiat de faptul că în România nu se vrea creşterea de sportivi.

Ion Ţiriac spune că România nu vrea să investească deloc în sport. A vorbit despre condițiile existente în țări precum Spania sau Italia, națiuni care au produs în ultimii ani jucători importanţi.

Ion Ţiriac se revoltă!

„De ce «Alcatraz» (n.r. – Carlos Alcaraz), cum îl numesc eu, de ce italienii? Pentru că italienii au 130 de turnee de tenis mici, mari, mititele sau măricele. Spaniolii au vreo 170 de turnee și au un Ferrero (n.r. – academia) pe de-o parte, au un Nadal (n.r. – academia) pe de altă parte, au academii peste tot.

Unde este Academia lui Nadal? De unde a ieșit Alcaraz? A ieșit de la Ferrero. Ferrero mi-a cumpărat mie un turneu, iar apoi a făcut o academie unde are câteva sute de copii. Noi nu avem nici suta aia de copii, mai avem totuși câte o floare, dar fără să avem primăvară.

Pe mine mă stupefiază lipsa asta de inters față de tineretul român! Copilul ăla de doi, trei, patru ani nu mai știe să meargă, darămite să alerge. E foarte greu, iar dacă nu semeni, nu culegi”, a spus Ion Țiriac, conform gsp.ro.

Criticile unuia dintre cei mai bogaţi români nu se opresc aici. „Noi nu am semănat deloc. Noi am semănat ceva pe vremea lui Ilie Năstase, acele turnee ITF de 10k sau de cât erau. Le-am avut când era Ilie președinte, dar s-au terminat cu totul și acum avem spicuiri.

Atâta timp cât această Federație nu o să aibă un președinte plătit, angajat, un secretar general plătit, angajat, vreo cinci ofițeri plătiți, angajați, și o școală de antrenori… suntem zero, la pământ! O recunosc din toate punctele de vedere. Nici până astăzi nu au fost finanțati. Finanțarea pe care au primit-o nu ajunge nici pentru a pune sară sau piper în ciorbă”, a mai spus Ion Ţiriac.

Distribuie articol:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Pele, mesaj emoționant din spital: `Mă voi ruga pentru fiecare dintre voi.`

Pele, legendarul fotbalist brazilian, se află internat într-un spital...

Joga bonito către sferturi! Brazilia a dansat în fața Coreei de Sud, iar Neymar e ca Pele și Ronaldo

Naționala lui Tite s-a calificat fără probleme în sferturile...

Parteneri
Recomandari