Ion Țiriac, o nouă lovitură! Investiție importantă a magnatului. Totul a devenit public

Ion Țiriac, o nouă lovitură! Magnatul a făcut o nouă investiție. Fundația fostului jucător de tenis a lansat la Patinoarul „Allianz-Țiriac”, din Otopeni, programul de patinaj gratuit destinat copiilor din România.

Scopul este de a identifica copii cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani cu înclinații și interes pentru practicarea patinajului. Cursurile sunt gratuite, iar micuții se pot antrena de până la cinci ori pe săptămână. Cei mai buni vor fi cooptați în echipe de hochei înființate de Fundația Țiriac. Alții vor fi îndrumați spre cursurile specializate în patinaj artistic.

Eduard Pană: „Marele câștig este că acești copii învață să patineze”

„Fundația Ion Țiriac a început acum 6 ani tot cu copii din aceștia, de 3 ani, iar acum joacă hockey. Marele câștig este că acești copii învață să patineze. Capătă deprinderi de îndemânare, lăsând deoparte frica de gheață, de căzătură.

Ce e important este că această Fundație face cursuri de inițiere. Un preambul pentru o selecție a echipelor noastre de hockey cu care am început să intrăm în campionate.

Din păcate, sectoarele noastre cu câte 300.000-400.000 de locuitori nu au o așa bază care le-ar întări copiilor sănătatea, dorința de mișcare, iar părinților le-ar asigura sănătatea lor. Măcar fiecare sector să aibă un patinoar. Budapesta are 14 patinoare, iar Ungaria are 41.

Noi nu avem niciun patinoar în partea de sud a țării, în afară de acesta al Fundației domnului Țiriac”, a declarat Eduard Pană, directorul sportiv al Fundației Ion Țiriac.

Ce spunea Ion Țiriac despre noul proiect

După cum se știe, înainte de a deveni jucător de tenis Ion Țiriac a jucat hochei și a participat chiar și Olimpiadă.

„Scopul acestui proiect este inițierea copiilor în patinaj, unul dintre cele mai îndrăgite sporturi de iarnă, indiferent dacă ne referim la sport de agrement sau de performanță. Așteptăm copii activi, curioși și dornici să descopere o nouă activitate sportivă.

Fundația Țiriac încurajează practicarea sportului de la vârste fragede și oferă oportunități de dezvoltare copiilor și tinerilor pentru a duce un mod de viață activ și sănătos”, spunea Ion Țiriac despre noul proiect.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari