Informații din culisele Formula 1. De ce a mers Daniel Ricciardo la Red Bull

Daniel Ricciardo nu va părăsi Formula 1 la finalul sezonului, după ce a ajuns la un acord pentru a deveni al treilea pilot al fostei sale echipe Red Bull.

Dar de ce se reunește din nou trupa? Max Vertappen și Daniel Ricciardo au mai fost colegi la austrieci în urmă cu câțiva ani.

De ce s-a întors Daniel Ricciardo la Red Bull

Când Daniel Ricciardo și McLaren s-au despărțit, australianul a decis să nu se grăbească cu următorii pași. Se afla la o răscruce de drumuri în cariera sa și, după o experiență dificilă cu McLaren, următorul său pas era foarte important.

Șansa de a concura pentru o echipă aflată mai jos pe grila de start nu l-a atras. De aceea, Ricciardo și echipa sa nici măcar nu au început discuțiile cu cei de la Haas sau Williams, care aveau locuri pentru 2023.

În schimb, el s-a concentrat pe oportunități prin care să poată rămâne în padocking și în același timp, să ia o pauză adecvată de la sportul care i-a dominat viața în ultimul deceniu.

Mercedes și Red Bull au fost cele două echipe cu care el și conducerea sa au vorbit. Avea sens să se lege cu una dintre echipele de top, cele două având potențial locuri libere în 2024, pe baza situației contractelor din prezent.

Având în vedere că Lewis Hamilton își va prelungi probabil șederea la Mercedes, înțeleg că echipa lui Ricciardo și-a concentrat discuțiile pe Red Bull, echipa alături de care australianul a obținut șapte din cele opt victorii în Marele Premiu.

Revine în prim-plan?

Cunoaște o mulțime de oameni de la Red Bull și își amintește că s-a simțit foarte bine la volan acolo. Deși Sergio Perez are contract până la sfârșitul anului 2024, nu se știe niciodată ce se poate întâmpla. În cel mai rău caz și nu există nicio opțiune, cel puțin poate să rămână cu ochii pe campionii mondiali în exercițiu.

Se înțelege că rolul va implica muncă la simulator, potențial ceva timp petrecut în mașină – cel mai probabil axat pe testarea pneurilor Pirelli. Câteva curse demonstrative cu mașina de prezentare și participarea la un număr mic de Mari Premii.

Acest lucru înseamnă că Ricciardo va avea destul timp să se îndepărteze de Formula 1, pentru a-și da seama ce vrea cu adevărat să facă în continuare.

Trebuie să vadă dacă își poate regăsi acea poftă: dragostea copleșitoare de a concura cu mașini de Formula 1.

Dacă decide că vrea să lupte pentru un loc în cursă, chiar dacă nu există o oportunitate la Red Bull, ce ne spune că nu ar exista o oportunitate la AlphaTauri dacă Yuki Tsunoda sau Nyck de Vries nu dau rezultate în sezonul următor?

Și dacă își regăsește din nou acea foame, dintr-o dată proiectele mai jos pe grilă, cum ar fi Alfa Romeo – care va deveni Audi în 2026 – Haas și Williams devin mai atractive.

Preluarea lui Ricciardo are mult sens pentru Red Bull, care s-a bucurat de o relație excelentă cu australianul în cei cinci ani petrecuți împreună, pe măsură ce acesta a progresat din programul lor de juniori.

Chiar dacă au fost dezamăgiți de faptul că acesta i-a părăsit pentru Renault, acest lucru a trecut de mult, iar faptul că au în echipă pe cineva cu un profil atât de înalt și un brand puternic – plus o mare experiență în F1 – nu va face decât să le consolideze operațiunea în ansamblu.

Ricciardo va avea ”Un sezon de test”

Șeful Christian Horner a minimizat perspectiva ca Ricciardo să ia un loc de cursă în cadrul echipei, nu în ultimul rând pentru că Sergio Perez a avut un sezon puternic, i-a ajutat să obțină primul campionat al constructorilor din 2013 și are acel contract până la sfârșitul anului 2024.

Cu toate acestea, lucrurile se pot schimba rapid în F1, iar faptul că Ricciardo este la bordul echipei Red Bull oferă opțiuni. Lui Red Bull îi plac opțiunile, motiv pentru care l-au păstrat pe Alex Albon înainte de a-l ceda în cele din urmă la Williams.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari