Incidente violente la Cupa Mondială! S-au luat la bătaie în plină stradă. Video

Încă de la primele ore ale dimineții sute de fani australieni s-au adunat în Federation Square, Melbourne, în așteptarea meciului cu Franța. În minutul 9 al partidei, Craig Goodwin a marcat iar suporterii s-au dezlănțuit sperând că favoriții lor vor produce surpriza în fața campioanei en-titre.

Tot în Fed Square erau și mai mulți fani francezi, și nu a durat mult până a început scandalul. Australieni au reușit să “captureze” câteva steaguri și și-au scuipat adversari, iar aceștia au sărit la bătaie. A fost nevoie de intervenția poliției pentru ca fanii să se potolească.

Proteste la Paris

În acest timp la Paris au avut loc demonstrații legate de încălcarea drepturilor omului în Qatar.

FIFA a fost acuzată în repetate rânduri că a acceptat organizarea Cupei Mondiale în Qatar, chiar dacă această țară nu avea infrastructura necesară. S-a investit o sumă fabuloasă, 220 de miliarde de dolari, iar milioane de muncitori străini au lucrat la foc automat.

Potrivit The Guardian, aproape 7.000 de muncitori și-au pierdut viața pe șantierele din Qatar. Le Monde scria însă că cifra este mult mai mare.

Qatarezii au fost acuzați de rele tratamente (suprasolicitare, hrană puțină, întârzierea saleriilor). Unele organizații sunt deranjate pentru că nu sunt respectate drepturile persoanelor LGBT+. Alții au ridicat problema discriminării față de femei.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari