I se pregătește ceva lui Iordănescu junior? Un ultimatum: câștigă următoarele meciuri sau e demis!

Sau cel puțin, așa se vorbește pe la colțuri, ”pe surse”. Că soarta lui Edward Iordănescu depinde de aceste două partide, mai exact, două rezultate. Trebuie să învingă și în Finlanda și cu Bosnia acasă, în toamnă, chiar dacă e asigurat public de spriin și susținere din partea federalilor.

Și nu are deloc legătură cu contractul în care a existat clar acea clauză: se pune în discuție la Comisia Tehnică soarta selecționerului dacă România încheie grupa pe locul al treilea, iar dacă termină pe ultimul loc, Edi este dat afară unilateral.

Tot ”pe surse”, oamenii povestesc că la nivelul birourilor din Casa Fotbalului nu mai este chiar atât de multă relaxare. Și asta pentru că lui Răzvan Burleanu nu i-ar conveni ca ascensiunea lui în forul continental să se împotmolească din cauza rezultatelor catastrofale ale echipelor naționale. Iar contestațiile dure, din ce în ce mai vehemente ale oamenilor de fotbal și un eventual puch i-ar strica toate planurile de mărire la UEFA, acolo unde țintește un post de vicepreședinte.

De asemenea, în anturajul FRF este cunoscut faptul că Mihai Stoichiță nu a agreat din start varianta Edi Iordănescu, el fiind principalul promotor al negocierilor cu Ladislau Boloni, contrar tuturor discuțiilor din media și în ciuda speculațiilor. Stoichiță l-a promovat pe lângă șeful său și pe Adrian Mutu, căruia însă Burleanu i-ar fi inventat defectul că a părăsit naționala mică, deși Briliantului îi expirase contractul înainte ca oficialii din federație să îi propună un nou angajament.

În plus, după instalarea sa ca selecționer, Iordănescu junior ar fi avut o atitudine ușor arogantă față de membrii Comisiei Tehnice, cu care n-ar fi stat absolut deloc să se consulte. Abia după rușinea cu Muntenegru din Giulești, Edi a dat înapoi, ba chiar s-ar fi dus el la Stoichiță ca să colaboreze și să vadă ”ce se poate face”.

Așa se explică și reacția la cald a lui Stoichiță, imediat după îngrângerea cu Muntenegru, când a spus că vor vorbi și federalii după ce va vorbi Iordănescu junior. Să vorbească întâi el.

Ulterior, a avut loc o ședință-fulger, chiar în ziua în care selecționerul a împlinit 44 de ani. Și chiar dacă l-au asigurat de sprijin necondiționat, Edi nu poate să doarmă liniștit fiindcă așa s-a întâmplat și cu predecesorii lui, cu fiecare în parte, după eșecuri.

Chiar și declarația directorului tehnic lasă loc de interpretări. ”Ne vom mai întâlni o dată și vom vedea ce ne va propune Edi. Vom vedea ce trebuie să facem în viitor. Sper să nu mai fie accidente și să pierdem cu echipe slabe. Scuza unui accident nu mai există, pentru că eu nu am mai pomenit nici la șoferie să faci zilnic accidente.

Trebuie să fie un pic altfel la nivel de selecționer. Edi nu s-a adaptat la nivelul fotbalului românesc. Deciziile lui vor fi luate în cadrul comisiei tehnice și vom încerca să nu aruncăm toată vina pe cineva. Ci să ne asumăm deciziile”, a spus Mihai Stoichiță la Radio Sport Total FM.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Dezvăluiri incredibile despre Ion Țiriac! Alexandru Arsinel l-a dat de gol înainte de moarte: „Era ahtiat”

Maestrul Alexandru Arșinel a încetat din viață joi, la...

Dueluri șoc în grupele Cupei României. Rapid-CFR, sau Dinamo-FCU Craiova printre capetele de afiș

În noul sezon, Cupa României are un nou format,...

Gigi Becali a lăsat mască pe toată lumea! Ce a putut să spună după moartea lui Alexandru Arșinel: „Ce pierdere, tată?”

Gigi Becali, patronul FCSB-ului, a reacționat după aflarea decesului...

Trădarea secolului în Liga 1: fost campion cu FCSB în discuții cu Dinamo

Fostul internațional, Florin Gardoș a recunoscut că a fost...

Parteneri
Recomandari