Gino Iorgulescu le taie elanul tricolorilor! Verdict înaintea meciului cu Ucraina. Ce vor reuşi băieţii lui Edi Iordănescu la EURO 2024

Gino Iorgulescu le taie elanul tricolorilor. Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal nu este foarte optimist în privința șanselor tricolorilor la EURO 2024. Nu crede că România poate trece de grupe.

Naționala României își începe aventura la Campionatul European din Germania, luni, 17 iunie, de la ora 16.00, cu Ucraina.

Gino Iorgulescu le taie elanul tricolorilor

Gino Iorgulescu recunoaște că nu poate fi la fel de optimist ca Gheorghe Hagi în privinţa şanselor ca naţionala României să ajungă în semifinale la EURO 2024. Șeful LPF crede că  atingerea optimilor de finală ar fi o performanță.

„Eu nu pot să fiu atât de optimist. Hagi o spune poate şi pentru că este băiatul lui acolo la echipa naţională, poate că este antrenor şi vede lucrurile mai bine decât mine, dar eu nu sunt aşa optimist. Eu zic că dacă ne calificăm mai departe de grupe, este o mare performanţă. E greu”, a spus Iorgulescu, conform agerpres.ro.

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal consideră că una dintre cauzele pentru care România se califică rar la turneele finale e reprezentată de lipsa antrenorilor de la nivelul copiilor şi juniorilor. Aceleaşi probleme sunt însă şi la nivelul seniorilor. Jucătorii care ajung în străinătate nefiind la nivelul de pregătire al noilor lor echipe.

„Dacă stau să mă gândesc, noi nu avem încă antrenori de copii şi juniori. Pentru că este o idee împământenită la cluburile noastre şi câte un fost jucător e pus la centrele de copii şi juniori. Zic: ‘Lasă că a fost al nostru şi a fost bun şi acum îi dăm o pâine’. Ceea ce nu este normal. Pentru că este o altă meserie. Noi nu avem o şcoală de antrenori pentru copii şi juniori, pentru că talente avem.  

Ciclurile în care noi absentăm de la Europene sau Mondiale sunt mari pentru că şi la capitolul antrenori de seniori noi ducem lipsă. Jucătorii care pleacă în străinătate nu au o pregătire optimă, nu sunt la nivelul jucătorilor de la echipele la care se duc. Şi nu sunt titulari, nu joacă, iar asta se cunoaşte. Şi ajungem de unde am plecat, la copii şi juniori.”, a mai spus șeful LPF.

Care este cel mai important meci pentru România

Iorgulescu spune că cel mai important meci este cel cu Ucraina. De asemenea, faptul că mai mulți tricolori nu au fost titulari la echipele de club ar putea să se vadă.

„Eu zic că avem o grupă foarte grea, pentru că am văzut adversarele noastre în ultimul timp. Cred că primul meci este cel mai greu. Şi e cel mai greu pentru că în primul rând ucrainenii au o echipă foarte puternică, mulţi joacă în străinătate, şi joacă nu fac figuraţie sau stau pe bancă.

Şi e un început. Şi atunci, dacă în primul meci reuşim să nu pierdem, atunci încrederea poate să crească, să putem să facem face faţă celorlalte două echipe. Şanse avem. Şansa este să te prezinţi în primul rând, pe urmă vom vedea

Eu cred că faptul că nu au jocuri în picioare va cântări foarte mult. Pentru că una e să joci împotriva unor adversari puternici şi alta e să stai pe bancă sau să intri 10 minute sau un sfert de oră. E foarte important să fii titular. Pe vremea mea, când eram la echipa naţională, când se făceau loturile pentru meciurile respective, se ţinea cont şi de problema asta, dacă au jucat la echipele lor sau nu.”, a mai spus șeful LPF pentru sursa citată mai sus.

România va debuta pe 17 iunie, împotriva Ucrainei, la Munchen. Apoi va mai înfrunta  selecţionatele Belgiei, pe 22 iunie la Koln, şi Slovaciei, pe 26 iunie la Frankfurt.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed