Gică Popescu cere intervenția de urgență a autorităților, după decizia UEFA în privința folosirii hărții Ungariei Mari: `Sportul nu are nicio treabă cu hotărârea, e politică!`

Gică Popescu, fostul căpitan al naționalei României, n-a rămas tăcut după ce a explodat știrea serii în fotbalul european: UEFA și FARE au decis să le permită maghiarilor folosirea hărții Ungariei Mari la meciurile naționalei de fotbal.

„E o decizie care are legătură mult mai mult cu partea politică decât cu cea sportivă. Noi nu putem reacționa pentru că sportul nu are nicio treabă cu această decizie luată de UEFA.

Autoritățile române trebuie să intervină urgent și eu sunt convins că o vor face. Sunt convins că se vor opune. Nu poți susține că nu are nicio legătură politică folosirea acelui simbol pentru că în sine tu ceri ceva ce e politic”, a declarat Gică Popescu, potrivit Prosport.

”Acceptând argumentele Federației Maghiare, cele două organizații au concluzionat că doar culorile hărții istorice a Ungariei și ale drapelului arpadian nu constituie comportament rasist, dar asta nu se aplică și pentru simbolurile și inscripțiile suplimentare plasate pe drapel, cum nu se aplică nici pentru scandările fanilor.”, se arată în comunicatul Federației Maghiare de Fotbal.

Distribuie articol:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

# Echipă MJ V E Î GM GP DG P

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari