Gianni Infantino are deja aliați la alegerile pentru preşedinţia FIFA din 2023: CAF îl va susţine fără rezerve pe

Preşedintele Confederaţiei africane de fotbal (CAF), Patrice Motsepe, a anunţat că Gianni Infantino se bucură de susţinerea totală a continentului la alegerile pentru preşedinţia FIFA, prevăzute la al 73-lea congres al forului internaţional din 2023, conform Reuters, anunță agerpres.

Motsepe susţine că toate cele 54 de federaţii naţionale membre ale CAF au decis să-l sprijine pe Infantino, chiar dacă identitatea unui alt potenţial candidat nu este cunoscută încă.

Infantino a câştigat în 2019 alegerile la preşedinţia FIFA tot fără opoziţie, din postura de candidat unic.

În urma unei reuniuni a Comitetului Executiv al CAF de la Arusha (Tanzania), de miercuri, cele 54 federaţii membre au aprobat o rezoluţie pentru a vota realegerea lui Infantino, datorită contribuţiilor şi angajamentelor în dezvoltarea fotbalului african.

Ales prima oară preşedinte al FIFA în februarie 2016, Infantino a petrecut mult timp în Africa, care deţine peste un sfert din numărul total de membri (211) ai forului internaţional.

Motsepe este văzut de mult timp ca un aliat al lui Infantino, iar cei doi au fost alături la lansarea unei competiţii noi, Super Liga Africii pentru cluburi, anunţată miercuri şi care va debuta în august 2023.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari