Fenerbahce Istanbul a fost amendată de UEFA după scandalul din meciul cu Dinamo Kiev

UEFA a decis să o amendeze pe Fenerbahce Istanbul cu 50.000 de euro, după ce fanii turci au scandat lozinci pro-Putin la meciul cu Dinamo Kiev, de pe 27 iulie. Echipa lui Mircea Lucescu s-a impus cu 2-1 după prelungiri în manşa a doua a turului 2 preliminar al Ligii Campionilor.

UEFA a impus, de asemenea, ca sancţiune, o închidere temporară a unei părţi a stadionului la următorul meci internaţional pe care Fenerbahce îl va disputa acasă. Mai precis un sector cu 5.000 locuri va fi gol.

„Aceste măsuri au fost decise ca răspuns la aruncarea cu obiecte pe teren şi la scandarea unor mesaje ofensatoare şi provocatoare la adresa fotbaliştilor ucraineni de către fani ai grupării turce”, a comunicat UEFA.

După cum se ştie, ambasadorul Ucrainei în Turcia, Vasil Bodnar, a condamnat imediat incidentele de la meciul Fenerbahce – Dinamo Kiev.

„Fotbalul este un joc corect. Dinamo Kiev a fost mai puternică ieri seară. Este foarte trist să auzi din partea suporterilor lui Fenerbahce cuvinte care susţin un asasin şi un agresor care bombardează ţara noastră”, a reacţionat atunci ambasadorul pe Twitter.

Atmosfera a devenit tensionată după primul gol marcat de jucătorul ucrainean Vitali Buialski în min. 57. Suporterii lui Fenerbahce au început să scandeze numele preşedintelui rus, potrivit imaginilor difuzate pe reţelele de socializare.

În semn de protest,  Mircea Lucescu, nu a participat la conferinţa de presă de după meci.

„Totul a funcţionat conform planurilor şi am câştigat. Dar nu am luat în calcul suporterii. Nu mă aşteptam la asemenea sloganuri. Ce păcat!”, a reacţionat Lucescu într-un interviu televizat

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari