Fair-play de Briliant! Adrian Mutu cere credit de la FRF pentru Edi Iordănescu, antrenorul care i-a suflat practic postul de selecționer

În iarna trecută, Adrian Mutu și Edward Iordănescu s-au luptat direct pentru postul lăsat vacant la națională de Mirel Rădoi. Deși anunțat ca favorit, Mutu a fost depășit pe turnantă de Iordănescu junior care a fost preferat de oamenii din Casa Fotbalului chiar și în dauna experimentatului Ladislau Boloni.

Iordănescu junior n-a avut însă rezultate, până acum. Naționala a rămas pe ultimul loc în Nations League, după egalul din Finlanda, și tot mai multe voci susțin că fiul lui Anghel Iordănescu e un experiment nereușit.

Mutu nu e printre ei. Le cere șefilor FRF să aibă răbdare ca să se construiască o nouă echipă și să-i dea credit selecționerului.

„O impresie mai bună decât în ultimele meciuri ale naționalei. Cred că în seara asta meritam victoria. Am jucat mai bine, am avut mai multe ocazii. În același timp, puteam pierde meciul pe final. Finlanda a ratat două ocazii incredibile.

Per ansamblu, cred că am făcut un meci bun, exceptând primul sfert de oră, când am intrat timorați. Cred că asta e o problemă a naționalei noastre. Cu foarte mici excepții, am intrat timorați în fiecare meci. În acest moment, suntem retrogradați.

Ne așteaptă un meci foarte greu cu Bosnia. Va fi din ce în ce mai greu. Nu reușim să ne impunem împotriva unor naționale care au aceeași cotă ca noi. Din păcate, viitorul nu sună bine, ne va fi tot mai greu să obținem o calificare la un turneu final.

Nu rămânem decât cu o prestație mai bună decât până acum, dar practic nu ne folosește la nimic. E un moment delicat pentru Edi Iordănescu, nici nu cred că e învățat cu astfel de momente. E foarte important ce vrea și Federația Română de Fotbal.

Nu știu dacă e benefic să schimbăm antrenorii pe bandă rulantă. Ar trebui să ne gândim la un proiect pe termen mai lung, poate să-i dăm șansa lui Edi să construiască o națională puternică.

Federația nu e fericită cu astfel de rezultate, presiunea este mare la nivel național, din partea tuturor, dar trebuie să construim. Trebuie să avem răbdare. Poate ar trebui să-i dăm credit selecționerului”, a spus Adrian Mutu la Antena 1.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari