EXCLUSIV Un fost mare internațional e convins că Liga I nu e pregătită pentru arbitrajul video: `Fotbaliștii să nu mai simuleze! Noi am fi în stare să păcălim și VAR-ul`!

Patroni, antrenori și oameni de fotbal, toată Liga I așteaptă V.A.R.-ul ca pe Messia. Iar finalul de campionat recent încheiat, când Gigi Becali a convins pe toată lumea că dacă era abitraj video cu Voluntariul, FCSB s-ar fi bătut cu titlul pe masă cu CFR, a creat și o mai mare așteptare pentru implementarea sistemului.

România e practic singura țară din zona balcanică unde nu există nici acum arbitrajul video, țări precum Albania fiind cu mult înaintea noastră.

Și totuși, sunt voci care îi temperează pe exaltați. Adrian Ilie, fostul atacant al naționalei, al Stelei, al Galatei și al Valenciei, este unul dintre sceptici.

”Trebuia băgat mai demult, e drept, dar noi încă avem probleme, nu știu ce ar trebui să studiem pentru a trage o linie… În fine, cred însă că în acest campionat, o să încercăm să păcălim și VAR-ul. Orice contact care o să fie în careu, jucătorul o să cadă.

O să vedem așa o ploaie de căzături, o ploaie de simulări. Și așa, după ce se joacă foarte puțin, o să avem mai multe pauze de acum încolo cu VAR.”, spune ”Cobra”.

Care pune astfel în discuție un aspect demn de luat în seamă. Și anume că pregătirea ar trebui făcută nu doar la nivelul arbitrilor, ci e obligatoriu ca fotbaliștii din Liga I să facă și ei un training special.

”Ar fi bine să-l mai țină un an, să pregătească fotbaliștii, arbitrii… Dar mai ales fotbaliștii ar trebui să ia lecții un an ca să nu mai simuleze, că pierdem mult timp din meci și o să se lungească astfel prea mult.

Ar trebui să îi învețe în primul rând pe jucători că dacă vor insista cu simulatul, meciul se va prelungi prea mult și și așa avem un fotbal slab, lumea se va plictisi dacă se va prelungi prea mult!”, punctează Adrian Ilie pentru sportbull.ro.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Dueluri șoc în grupele Cupei României. Rapid-CFR, sau Dinamo-FCU Craiova printre capetele de afiș

În noul sezon, Cupa României are un nou format,...

Gigi Becali a lăsat mască pe toată lumea! Ce a putut să spună după moartea lui Alexandru Arșinel: „Ce pierdere, tată?”

Gigi Becali, patronul FCSB-ului, a reacționat după aflarea decesului...

Trădarea secolului în Liga 1: fost campion cu FCSB în discuții cu Dinamo

Fostul internațional, Florin Gardoș a recunoscut că a fost...

Ioan Becali a făcut instrucție cu Tavi Popescu, după forma slabă din ultima vreme: `A apărut gustul banilor`

Impresarul Ioan Becali a discutat despre forma slabă în...

Parteneri
Recomandari