E grav! UEFA amenință FCSB-ul cu o pedeapsă drastică, ce cuprinde raportul observatorului de la meciul cu Dunajska!

Mihai Stoica, managerul FCSB-ului, a fost primul care a avertizat că situația e complicată! Și asta din cauza unui steag afișat de galerie la returul cu Dunajska Streda, pe care observatorul Rusmir Mrković, din Bosnia, și delegatul UEFA Milovan Đukanović, din Muntenegru, l-au remarcat.

„Când Olaru făcea al 250-lea sprint, epuizat, căzut pe gazon, zeci de mii de oameni au aprins torțele telefoanelor, că altfel (n.r. cu torțe reale) eram suspendați pe viață. Și-așa avem probleme cum nu vă puteți imagina.

A fost un steag, pur și simplu, observatorul și ofițerul de securitate au zis să fie scos din peluză în minutul 18. Nu e o cruce celtică, e un simbol care n-are legătură. Și un suporter cu cagulă. Am citit azi despre crucea celtică, nu e un simbol neo-nazist.

Pur și simplu e o confuzie, sper să înțeleagă. Peluza Nord a fost la înălțime, nici măcar o scandare care să poate fi interpretată ca xenofobă”, a spus aseară MM Stoica, la Orange Sport.

Dar iată ce a scris observatorul UEFA în raport, conform gsp.ro: „În timpul acestui meci, suporterii FCSB au afișat un steag în primele 18 minute, după care a fost scos, la avertismentul meu.

Același steag a mai fost menționat în raportul FARE Risk Assessment (n.r. regulamentul care monitorizează semne și simboluri discriminatoare în fotbalul european) înainte de acest meci și a fost afișat la meciul în sine.”

În acest raport scria: «În timpul meciului din Conference League cu Saburtalo, de la București, pe 28 iulie 2022, observatorii FARE au sesizat afișarea a două steaguri neo-naziste cu cruci celtice. Unul dintre acestea avea un individ mascat pe el, cu o cruce albă pe fond negru»”.

FCSB așteaptă acum judecata de la UEFA. Riscă suspendarea terenului și o amendă uriașă, de 200.000 de euro.

 

 

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari