Dumitru Dragomir, dezvăluiri incendiare! S-a aflat câţi bani are, de fapt, Mihai Rotaru: `Nu e cel mai bogat`

Dumitru Dragomir a făcut dezvăluiri despre situația financiară a lui Mihai Rotaru. De altfel, Rotaru este unul dintre cei mai mari patroni de club de fotbal din țară.

Acționarul celor de la CSU Craiova a intrat în lumea fotbalului în 2013. El continuă să investească la club, deși există un deficit financiar major în acest moment.

Dumitru Dragomir, despre averea lui Mihai Rotaru

Dragomir a vorbit despre terenurile pe care le deține Rotaru și care ar însuma mai mult de 3000 de hectare de pământ.

„Pe Rotaru l-am cunoscut, am și stat de vorbă cu el. Am fost la ziua unui prieten de-ai lui și de-ai mei. Și mi s-a părut un tip rezervat, un tip care nu intră în multe discuții de glume.

Dacă nu mint ce spun acum, ce mi-a spus și mie un prieten comun, are peste 3.000 de hectare de pământ, numai ale lui, nu că le lucrează. Nu e cel mai bogat, știu unul care are 10.000 de hectare. Așa și Nețoiu și Borcea aveau 1.400 de hectare ale lor și mai prelucrau încă 3.500 de hectare”, a spus Dragomir, conform Fanatik.

Mihai Rotaru: „Am avut o pierdere de peste cinci milioane de euro”

Finanțatorul Universității Craiova a vorbit în emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport despre situația financiară a clubului. Mai exact despre datoriile acumulate de formația din Bănie.

„Datoria clubului este grosso modo ca cea de acum un an, acum doi ani, acum trei ani. Noi am avut o pierdere de peste cinci milioane de euro, în condițiile în care am decis să nu plece niciun jucător, chiar dacă au fost oferte pentru trei dintre ei. Am hotărât să nu vindem și, astfel, am avut o pierdere de cinci milioane de euro.

Această pierdere am acoperit-o parțial din profiturile din anii precedenți, 2020, 2019, 2018. Au fost profituri undeva spre 4 milioane de euro. A fost vânzarea lui Cicâldău, vânzarea lui Mihăilă. S-a acoperit parțial această pierdere, dar a trebuit să acopăr eu diferența. Această datorie am acoperit-o eu.

Nu le știu pe dinafară. E minimum de 16-17 milioane de euro transformați în lei, dar ea este mai mare. Cea mai mare parte a finanțării mele a fost până undeva în 2018. Atunci era un alt curs euro-Ron. Este datoria către mine. Mergem mai departe. Noi puteam să facem estimat un profit de 7 milioane de euro anul trecut, dar am hotărât să nu vindem. Am ajuns în play-off-ul Conference League, unde am pierdut printr-un ghinion. Nu sper să îmi recuperez datoria, fotbalul este un fenomen social. Trebuie să reduci pierderile sau să maximizezi încasările.

Un creditor asta face, împrumută clubul. Să spunem că eu am un împrumut de 15 milioane de euro către club. Aveam varianta să măresc capitalul social. Dacă eu aș fi făcut o mărire de capital de 15 milioane, iar peste doi ani de zile, aș fi avut un profit de 15 milioane de euro, eu, să scot acești bani, ar fi trebuit să scot 16% impozit pe profit și încă o dată 8% impozit pe dividende. Împrumutând clubul, dacă voi face acest profit, nu voi mai plăti cei 24%. Este strict o socoteală financiar-contabilă”, a transmis Rotaru.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

# Echipă MJ V E Î GM GP DG P

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari