Drama uriașă a unei mari campioane! Ce a fost obligată să facă în timpul unei curse? Sacrificiul uluitor

Medic de ani buni, cea mai valoroasă triatlonistă a României s-a impus la Hero Mamaia în proba de Half Ironman, deși a avut dureri mari la un deget.

Antoanela Manac a dezvălui ce sacrificii a fost nevoită să facă pentru a câștiga titlul de la Mamaia.

Poveste de carte

Antoanela , îmbină perfect pasiunea pentru sport cu profesia. Doctor de ani buni și campioană la Half Ironman în cadrul Hero Mamaia, ea recunoaște că fără cunoștințele dobândite în medicină totul ar fi fost mult mai greu.

”Medicina m-a ajutat foarte mult în pregătirea sportivă. Știu să-mi dozez mai bine analizele, știu să văd ce carențe am, unde să recuperez, ce trebuie să mănânc, să mă hidratez” – Antoanela Manac, triatlonistă, campioană Half Ironman la Hero Mamaia 2022.

Chiar și la ultima cursă, disputată la Mamaia, cunoștințele de medicină au ajutat-o să termine cursa în ciuda unei accidentări.

”Am întâmpinat o durere acută la degetul mare de la picior și am simțit că este un nerv care mă calcă și atunci mi-am dat seama că fiind un nerv terminal, periferic, nu o să-mi dea atât de multe probleme” – Antoanela Manac, triatlonistă, campioană Half Ironman la Hero Mamaia 2022.

Ea a găsit rapid și ”soluția” rezolvării problemei.

”Trebuie să găsesc un coleg de la chirurgie, să mi-l taie, că nu se mai poate” – Antoanela Manac, triatlonistă, campioană Half Ironman la Hero Mamaia 2022.

Speră să nu trebuiască să trateze pacienți din triatlon

Medic foarte apreciat la un spital din București, Antoanela recunoaște că, deși concursurile sunt pline de emoție, nimic nu s-a comparat cu stresul examenului de rezidențiat.

”Cele mai multe emoții în viață până acum le-am avut la rezidențiat. Având în vedere că mi-am schimbat specialitatea pe radioterapie, îmi doresc să nu am nici un pacient din triatlon.Având în vedere că mi-am schimbat specialitatea pe radioterapie, îmi doresc să nu am nici un pacient din triatlon” – Antoanela Manac, triatlonistă, campioană Half Ironman la Hero Mamaia 2022.

Prezentă pentru a doua oară în carieră la un Half Ironman, probă la care a înotat 1,9 km, a mers cu bicicleta 90 km și a alergat 21 km, sportiva a văzut totul ca pe o provocare.

” E prima dată când particip la această probă pe distanță mai lungă într-un campionat național. Practic, a doua oară când termin un Half Ironman” – Antoanela Manac, triatlonistă, campioană Half Ironman la Hero Mamaia 2022.

Născută la Constanța, Antoanela are o legătură specială cu Hero Mamaia, concurs ajuns la a 14-a ediție.

”Hero Mamaia e concursul de acasă. Chiar dacă m-am mutat la București tot Constanța rămâne orașul natal. Și mă bucur foarte tare că particip și că am reușit să fiu în țară” – Antoanela Manac, triatlonistă, campioană Half Ironman la Hero Mamaia 2022.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Clipe de panică în Qatar. Incendiu lângă Fan Zone-ul din Lusail. Video

Momente de panică lângă Fan Zone-ul din Lusail. Un...

Australia a câștigat primele puncte la Cupa Mondială după ce a învins Tunisia. Acum visează la optimi

Australia a câștigat, scor 1-0, cu Tunisia, în etapa a...

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed
bugetul
Loading RSS Feed