Discurs dur la adresa președintelui FIFA, după scandalurile de la Cupa Mondială din Qatar! CTP îl numește pe Infatino `interlop al fotbalului`, iar FIFA e un `organism putred`: `În sport nu se aplică drepturile omului?`

Cristian Tudor Popescu lansează un atac dur împotiva FIFA, desființează turneul final al Cupei Mondiale și dă de pământ cu Gianni Infantino, președintele forului suprem, după ultimele evenimente desfășurate în Qatar.

”Imaginea pe care ne-a arătat-o FIFA cu acest Campionat Mondial este jalnică! Totodată, este una amenințătoare! Discursul individului acela care este președintele FIFA, domnul Infantino, îmi amintește de un șef mafiot! Asta nu pentru că e italian. Dacă domnul Blatter, predecesorul lui, avea o alură de mare escroc, Infantino vorbește ca un interlop al fotbalului.”, spune CTP în Gazeta Sporturilor.

”Are niște discursuri în care spune: „Ce, noi suntem Poliție? Facem noi ordine? Ce treabă avem noi cu ce se întâmplă în Qatar?”. Aceste interdicții aplicate naționalelor și jucătorilor mi se par absolut scandaloase!

Ce legătură are cu meciul de fotbal faptul că unii jucători vor să exprime o atitudine? Ce să-i faci, de exemplu, naționalei Iranului, care a refuzat să cânte imnul țării din pricina crimelor și atrocităților pe care Iranul le comite împotriva propriilor cetățeni?”, susține cunoscutul jurnalist. Care salută intenția naționalei Danemarcei de a se retrage.

”Ești cenzurat cu brutalitate!”

”Înțeleg revolta danezilor, FIFA nu pare interesată decât de bani, nu de sport. Nu o interesează problemele reale și grave ale lumii de astăzi. Practic, FIFA se preface că nu aude și nu vede ce se întâmplă în realitate.

În sport nu se aplică drepturile omului? Dacă îți folosești un drept în sport, în speță exprimi o atitudine, ceea ce au dorit germanii, ești cenzurat cu brutalitate! Asta nu e o chestiune care ține de politică. Drepturile omului nu țin de politică, sunt chestiuni fundamentale, care trebuie respectate!

Înainte sa fie fotbaliști, acești sportivi sunt oameni. Mi se pare dezgustătoare atitudinea acestei organizații numită FIFA, acolo trebuie luate niște măsuri. S-au împământenit obiceiuri sinistre acolo, au fost promovate personaje pe aranjamante, e un organism putred care are nevoie de o reformă din temelii.”, mai spune Cristian Tudor Popescu, conform gsp.ro.

”Să o organizăm și în Coreea de Nord?”

”Păi, ce facem, o să organizăm și în Coreea de Nord? Vasăzică, judecata acestui Infantino sună așa: „Nu ne interesează că în Qatar sunt violate femeile, că sunt uciși homosexualii, nu ne interesează că muncitorii străini au murit cu miile și au fost tratați ca niște sclavi de șeicii locali. Aici e vorba despre fotbal. În schimb, ne interesează când niște naționale își pun o banderolă pe mână, care e o chestiune de atitudine”. Abia aici FIFA ia măsuri, dar Qatarului nu-i interzice nimic. E aproape insuportabil să-l urmărești pe acest Infantino!”, continuă CTP.

”Aș fi admirat și salutat din toată inima gestul unor naționale, chiar dintre cele mari, să nu participe pur și simplu la acest Campionat Mondial rușinos, să nu achieseze la aranjamentele FIFA. Dar, dacă tot au venit acolo, aveau dreptul să nu le fie interzise aceste gesturi, care nu sunt nici agresive, nici violente. Este cel mai trist și greu de privit Campionat Mondial din câte am văzut eu! Și din 1962 le-am văzut pe toate.”, încheie jurnalistul.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Pele, mesaj emoționant din spital: `Mă voi ruga pentru fiecare dintre voi.`

Pele, legendarul fotbalist brazilian, se află internat într-un spital...

Joga bonito către sferturi! Brazilia a dansat în fața Coreei de Sud, iar Neymar e ca Pele și Ronaldo

Naționala lui Tite s-a calificat fără probleme în sferturile...

Parteneri
Recomandari