Dezvăluiri şocante în cazul de dopaj al Simonei Halep! Acuzaţii devastatoare ies la iveală în plin scandal. Legătura cu Serena Williams şi Patrick Mouratoglou, dar şi aşa numitul „doping legal”.
Simona Halep este interzisă de la turneele WTA de peste 8 luni. Acum, cei de la ITIA vin cu o nouă amânare de o lună a procesului. Românca şi-a ieşit din minţi şi s-a scandalizat.
Dezvăluiri şocante în cazul de dopaj al Simonei Halep!
Simona Halep este suspendată temporar din tenis, deşi la începutul carierei condamna ferm sportivii care apelau la substanţe interzise. După ce Halep a fost trecută pe linie moartă, Patrick Mouratoglou a ieşit la rampă. Halep insistă că e nevinovată și că i se ia șansa unei audieri în mod repetat „Sunt speriate. Și au motive întemeiate să fie…“, a spus antrenorul despre jucătoarele din WTA.
Un ziarist foarte respectat, specializat pe tenis, a venit cu dezvăluiri incredibile. „Omenește vorbind, e imposibil să joci, astăzi, un meci de 4-5 ore, apoi să ieși de pe teren și să revii, a doua zi, și să joci, din nou, 4-5 ore. Indiferent de metodele de refacere, la un moment dat, devine imposibilă susținerea unui astfel de efort, fără să iei ceva. Și nu mă refer la vitaminele pe care le luăm noi, muritorii de rând, din magazin“, a spus acesta, conform adevarul.ro.
Aceste afirmaţii scot la iveală amănunte şocante din spatele uşilor închise. Mereu s-a vorbit în şoaptă despre aşa numitul „dopaj legal“ despre care Patrick Mouratoglou știe totul. Pentru că, timp de un deceniu, a antrenat o jucătoare care a recurs, sistematic, la acest „dopaj legal“. Serena Williams. Și nu doar ea.
În 2016, hackerii ruși au spart pagina Agenției Mondiale Antidoping (WADA) pentru a demonstra că nu doar în țara lor dopajul face ravagii. S-au publicat 29 de dosare confidențiale. Serena și Venus Williams, Rafael Nadal, Petra Kvitova erau doar câteva nume implicate.
„Dopajul legal“ reprezintă o scutire medicală. Acesta îți permite să iei medicamente, care conțin substanțe interzise, pentru a trata diverse probleme de sănătate / accidentări.
Un doctor formulează cererea, în numele sportivului pe care îl are sub supraveghere. „Nu există tratamente alternative, iar medicamentul care conține substanțe interzise n-are o influență majoră asupra performanțelor sportive“, scrie în cererea medicului. Apoi, aceasta e însoțită de documentația necesară. Apoi, dosarul anonimizat e analizat de o comisie independentă, formată de alți medici. Această comisie aprobă sau respinge cererea pentru scutire. Verdictul intră în baza de date a celor de la WADA.