Dezvăluirea nopţii înaintea Jocurilor Olimpice! Unde a ajuns flacăra simbol. Imagini virale / Video

Dezvăluirea nopţii înaintea Jocurilor Olimpice! S-a aflat unde a ajuns flacăra simbol. Imagini virale de la festivitatea de la Festivalul de Film de la Cannes. Mai multe vedete au fost prezente.

Jocurile Olimpice 2024 au intrat în linie dreaptă. Flacăra olimpică a fost, marţi, vedeta Festivalului de Film de la Cannes.

Dezvăluirea nopţii înaintea Jocurilor Olimpice!

După o lungă călătorie prin sud-estul Franţei, flacăra a ajuns pe Croazetă, în faţa unui public numeros, relatează AFP. Cu 99 de zile înainte de Jocurile Paralimpice (28 august-8 septembrie), patru sportivi care s-au remarcat în disciplinele paralimpice au avut onoarea de a purta torţa. Alexis Hinquinquant, medaliat cu aur la para-triatlon la Tokyo, a fost văzut purtând torţa după ce a preluat ştafeta de la Arnaud Assoumani, campion paralimpic la săritura în lungime în 2008 la Beijing.

Nélia Barbosa, vicecampioană paralimpică la caiac-canoe în Japonia, şi Marie Patouillet, dublă medaliată cu bronz la paraciclism în 2021, au purtat apoi torţa. Tony Estanguet, preşedintele Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice de la Paris, s-a declarat „atât de fericit să vadă flacăra olimpică urcând treptele Festivalului”, înainte de a „mulţumi lumii cinematografiei pentru primirea sa”. Preşedintele COJOP a fost însoţit la Cannes de foştii sportivi Marie-José Perec (atletism) şi Thierry Rey (judo), precum şi de baschetbalista Iliana Rupert.

Cu această ocazie a fost prezentat documentarul „Olympiques! La France des Jeux” de Mickaël Gamrasni, care trece în revistă mai mult de un secol de participare franceză la Jocurile Olimpice, de la crearea acestora în 1896.

 

Brahim Asloum, Félicia Ballanger, David Douillet, Guy Drut, Laura Flessel, Jean Galfione, Laure Manaudou… Douăzeci şi şapte de campioni olimpici şi paralimpici francezi îşi spun povestea în acest lungmetraj narat de actriţa Marion Cotillard.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed