De pe frontul din Kandahar, la kempo! Luptătorul care a devenit antrenor

La 7 ani s-a apucat de kempo, sport care i-a adus multiple medalii europene și mondiale. Iliuță Ispir  a simțit că are nevoie de senzații și mai tari, așa că în 2012 a plecat în provincia Kandahar, unde a lucrat cu luptătorii afgani.

„Acolo am pregătit forțele speciale afgane, similar cu ce fac și aici. Nu mi s-a părut foarte greu, având în vedere că făceam ce îmi plăcea”, povestește Iliuță Ispir, fost luptător în Brigada Specială.

A revenit de pe front, dar nu a renunțat la meserie, așa că, în paralel cu pregătirea sportivă pe care o face cu cei peste 100 de copii la clubul său Tiger Kempo, din Buftea, este componentul Brigăzii Speciale a Jandarmeriei, Batalion 1- special Antiterorist.

Pe lângă descinderi, Iliuță Ispir se ocupă și cu pregătirea fizică a colegilor săi, având multiple specializări în domeniu. Are doi copii, cel mare fiind decis să-i calce pe urme, atât la sport, cât și din punctul de vedere al profesiei.

 „De la 8 ani fac Kempo, l-am văzut pe tata și mi-a plăcut. Nu este ușor că tot el mă antrenează, pentru că e un tip perfecționist. Tata este exemplul mei și îmi doresc să fac ce face și el, de aceea mă pregătesc pentru Academia de Poliție”, spune George, fiul cel mare al lui Iliuță Ispir.

Mezinul familie știe și el ce meserie va avea. „Vreau să fiu ca tati, sensei”, anunță și Vlad.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari