De ce a refuzat Fernando Alonso să fie coleg cu Max Verstappen. Pilotul iberic a spus clar. Va fi ultimul său contract în Formula 1

Fernando Alonso a acordat un interviu în care a explicat de ce nu a vrut să fie coleg cu Max Verstappen. De asemenea, spaniolul a vorbit și despre retragerea sa din Formula 1.  Contract  său este valabil până în 2026.

La finalul acestei săptămâni va avea loc Marele Premiu al Chinei. Cursa desfășurată la Shanghai a revenit în calendar pentru prima dată din 2019.

De ce a refuzat Fernando Alonso să fie coleg cu Max Verstappen

Fernando Alonso a anunțat că vrea să-și ducă la bun sfârșit contractul pe care îl are cu Aston Martin, apoi cel mai probabil se va retrage din Formula 1.

„Nu e niciodată uşor când trebuie să iei o decizie ca asta. Aai ales pentru mine, tinând cont că este, probabil, ultimul meu contract. Voiam să fiu sigur că este decizia corectă să continui în Formula 1, că mai am puterea şi motivaţia de a mai pilota câţiva ani.

Plus că voiam să fiu sigur că echipa are acelaşi obiectiv pentru următorii ani, este ambţioasă şi încearcă să devină din ce în ce mai bună. A fost o decizie fericită pentru mine, sunt extrem de mândru să reprezint Aston Martin anii următori.

Am început foarte bine această călătorie anul trecut şi continuăm să muncim. „, a explicat spaniolul pentru formula1.com.

Pilotul aflat pe locul 8 în clasament crede că Aston Martin va deveni mai puternică după 2026.

Noile reguli din 2026 le vor da tuturor posibilitatea de a schimba ceva la maşini pentru a avea şanse mai mari. Noi vom fi cu Honda atunci şi vom fi singura echipă cu motor de la ei. Evident, va fi diferit faţă de Mercedes, aşa că sperăm să îmbunătăţim ceva şi aici.

Avem şansa să devenim din ce în ce mai buni. Facilităţi noi, un nou campus, un tunel de vânt nou în această vară. Sunt multe lucruri care ne pot transforma într-o echipă puternică în viitor şi vreau să fac parte din asta”, a declarat Fernando Alonso, înaintea Marelui Premiu al Chinei.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed